Ekonomi

Türkiye'den duyanları hayrete düşüren buğday ekimi açıklaması! Yurt dışına ekilecek

Türkiye'de bu sene 19 milyon ton buğday hasadı elde edilmesi bekleniyor. Buğday üreticisi artan maliyetler nedeniyle tarlaları boş bırakmaktan söz ederken hükümetten şaşkınlık uyandıran bir adım geldi. Türkiye, yurt dışına buğday ekecek hem de bakın hangi ülkeye?Dr

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Diyarbakır'da bir dizi temaslarda bulundu. 

Türkiye'nin buğday üretimi ve ihtiyacıyla ilgili açıklamalar da yapan Bakan Kirişci, Türkiye'nin yurt dışında buğday ekeceğini açıkladı. 

Buğday ekilecek ülkeyi de açıklayan Kirişci, teklifin söz konusu devletin başkanından geldiğini duyurdu.

Kirişci'nin açıklamasına göre bu ülke Venezuela. 

Teklif de önceki gün Türkiye'yi ziyaret eden devlet başkanı Nicolas Maduro'dan geldi. Bakan teklifi değerlendirdiklerini ve Venezuela'da buğday ekimi yapacaklarını açıkladı.

Tarım Bakanı Kirişci, “Venezuela Tarım Bakanı ve ardından Nikolas Maduro’nun kendisi de ‘bizim ülkemizde üretim yapın’ diye teklifte bulundu. ‘100 kilo buğday üretin 70’ini alın kendiniz dışarıda değerlendirin, 30'unu bize bırakın yeter’ dedi” şeklinde konuştu.

Nüfusun 85 milyon ise, bunun 1,5 katı kadar yani 130 milyona kadar turist kafilesini ağırlayabiliriz demek olduğunu ifade eden Bakan Kirişçi, şu açıklamalarda bulundu:

Ağırlayacak durumumuz var. 2050 için ön gördüğümüzde nüfusumuzun 105 milyona çıkacağını söylüyor. Tıpkı 65’ten nasıl 85’e geldiysek 20 yılda, bir sonraki 30 yılda bir 20 milyon daha bunun üzerine konulabilir. 105 milyonu doyuracağız. Bu kez hesabı 105 milyon turiste göre değil, 160 milyon turiste göre. 160 milyon turist, 105 milyon nüfus, artı bu ülkeye bugün için 5 milyon bu ülkeye gelip güvenilir deyip sığınanlar var.

Bu sığınanları da dikkate alarak ve refah seviyemiz yükseldikçe soframızdaki çeşitliliğin de arttığını hesaplara katarak bu toprağa çok ihtiyacımız var. Bu mera alanlarına çok ihtiyacımız var. Venezuela Tarım Bakanı ve daha sonra da Maduro’nun kendisi bizim ülkemizde üretim yapın. 100 kilo buğday üretin 70’ini alın kendiniz dışarıda değerlendirin, 30’unu bize bırakın yeter. Eğer bu vizyona da şimdiden sahip olmazsak gelecek yıllarda biz su zengini bir ülke değiliz. Su konusunda orta halli bir ülkeyiz. Suyu bilinçli kullanmak, toprağı dikkatle işlemek, üretim faaliyetlerimizi de aynı şekilde şuurlu bir şekilde yürütmeliyiz.

TMO'nun buğday taban alım fiyatı ikiye katlandı! Başkan müjdeyi verdi

Gelire endeksli senetlerde talep toplama tarihi asgari tutar açıklandı! 3 bankadan alınacak

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Ayçiçek yağı fiyatına fark geliyor! Bin 100 lira olacağı açıklandı

TMO Genel Müdürü'nden buğday prim ödemesi açıklaması: Kesin tarihi ilk kez duyurdu