Altın & Gümüş

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu verilerle nisan ayında son zamanların en düşük rakamı test edilmiş oldu

Türkiye, nisan ayında 2,8 ton altın ithal etti. Bu verilerle nisan ayında son zamanların en düşük rakamı test edilmiş oldu.

SON BİR YILIN EN DÜŞÜK ALTIN İTALATI!

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre ocak ve şubat aylarında toplam 125 tonu geçen altın ithalatı, mart ayında 21,6 tona gerilemişti. İthalat, nisanda ise 2,8 tona kadar düşerek son bir yılın en düşük seviyesi test edildi. 

Türkiye'nin 2023 yılındaki toplam altın ithalatı ise 150 tonun üzerinde. Türkiye, 2021'de 55,9, 2022 yılında ise 264,8 ton altın ithal etmişti.

Türkiye, şubat ayında cari açığın azalmasıyla  altın ithalatında geçici bazı kısıtlamalara gitmişti.

Kararlardan sonra Türkiye'nin altın ithalatı düşerken piyasada oluşan iç talebin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerinden karşılandığı Dünya Altın Konseyi raporunda yer bulmuştu. Dünya altın Konseyi, Merkez Bankası'nın mart ayında net 15 ton altın sattığını ifade etmişti. 

GÜMÜŞ İTHALATI GERİLEDİ!

Verilere göre Türkiye'nin gümüş ithalatı da Ocak 2022 sonrası en düşük seviyeyi gördü. Türkiye, nisanda 55,6 ton gümüş ithal ederken 2023 yılındaki toplam ithalat 334,5 ton oldu.

ÇİN ALTIN REZERVLERİNİ ARTIRDI!

Çin, dünya çapındaki merkez bankalarının artan jeopolitik ve ekonomik riskler arasında külçe varlıklarını genişletmesiyle birlikte altın rezervlerini peş peşe altıncı ayda artırdı.

Devlet Döviz İdaresi'nin pazar günü açıkladığı verilere göre Çin, nisan ayında altın stoklarını yaklaşık 8.09 ton artırdı. Ülke, Mart ayına kadar olan beş ayda rezervleri yaklaşık 120 ton artırdıktan sonra, toplam stoklar şu anda yaklaşık 2.076 ton seviyesinde yer alıyor. 

Verilere göre Çin'in nisan sonu döviz rezervleri bir önceki aya göre 20.9 milyar dolar artarak 3,2048 trilyon dolara yükseldi.

Altın esip gürledi! Altın alıp satmak isteyenler hemen baksın! 9 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları

1 gram gümüş 20 TL olacak! İslam Memiş tarihi açıkladı! Elinde gümüş olanlar gardınızı alın!

24 saat sonra dolarda dananın kuyruğu kopacak! Yatırımcıların gözü bu haberde! Doların yol haritası belli oldu!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!