Ekonomi

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.Bu 10 kişi için kadroya girecek

Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı tarafından Uzay Teknolojileri uzman yardımcısı olarak istihdam edilmek üzere 10 personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu 10 kişi için kadroya girecek. İlerleyen dönemde uzay teknolojilerine yönelik uzman olarak başlatılacak.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların belirlenmiş bölümlerden mezun olması ve yapılacak sınavdan istenen notu alması şartı var. Başvurular online ortamdan gerçekleştirilecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?
Uzay Teknolojisi uzman yardımcısı pozisyonunda yer almak isteyenler için alınacak personelin görevlendirileceği pozisyona yönelik meslekler belirlendi. Harita malzeme mühendisliği, Kimya, Bilgisayar, Elektronik, Mekatronik ya da Fizik alanlarından 1 kişi, Uluslararası ilişkiler ve Siyaset bilimi alanından 1 kişi, Uzay mühendisliği bölümü ve Havacılık bölümünden 2 kişi olmak üzere toplamda 10 farklı uzman yardımcısı talep ediliyor.

SINAV TARİHİ BELLİ OLDU!

Uzay teknolojileri uzman yardımcısı olmak üzere başvuruda bulunacak adayların 2022 yılı KPSS sınavından istenen geçerli puanı almış olması gerekiyor. Kadro atamalarında 4 katı adaya kadar seçim yapılacak. Ön değerlendirme yapıldıktan sonra adayların uygunluk gösterenleri sınava alınacak.

Belirli pozisyona yönelik sınava girecek olan adaylar sözlü olarak sınava alınacak. Sınavın tarihi de belli oldu. Ankara’da gerçekleştirilecek sınav 6 ve 10 Mart tarihleri arasında tamamlanacak. Ön başvuru süreci ise online ortamda yapılabilecek.

ÖN BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
E-Devlet sistemini kullanarak başvuruda bulunmak isteyen personellerin 6 Şubat tarihine kadar e-devlet platformu üzerinden kaydını oluşturması gerekiyor. Ön başvuru süreci “İşe Alım Kariyer Kapısı” internet sitesi üzerinden Türkiye Uzay Ajansı birimine başvurarak yapılabilecek.