Sektörel

Türkiye'nin en büyük 2'nci marinası açılıyor!

Pendik'e inşa edilen 750 yat kapasiteli kentin 3'üncü marinası açılış için gün sayıyor

İçinde alışveriş merkezi, otel ve fuar alanında da bulunduğu 131 bin metrekarelik marina, 2010 yılında tüm bölümleri ile hizmet verecek.

Türkiye'nin en büyük 2'nci marinası Pendik'te yapılan fiziki yatırımları en büyüklerinden olan Marinatürk İstanbul City Port açılış için gün sayıyor. Yapımı bitmek üzere olan ve hizmete girdiğinde ilçeye büyük oranda ekonomik katkı sağlayacak olan dev yat limanını özellikle denizciler heyecanla bekliyor. 131 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan 750 yat kapasiteli Marinatürk İstanbul City Port en son teknik imkanlarla inşa ediliyor. Öyle ki tesisi inceleyen uzmanlar "denizcilerin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap verebilecek niteliğe sahip" değerlendirmesinde bulunuyor. Pendik sahil bölgesinde inşa edilen marina sadece lüks yat sahiplerini değil küçük tekne sahiplerini de uygun fiyat politikası ile mutlu edecek.

Atık su temizlenecek

İskele ve fuar bölümü tamamlanan marina 10 metrelik bir kayıktan 50 metrekarelik yata kadar tüm deniz araçlarına ev sahipliği yapacak.

Marinanın en önemli özelliklerinden biri de teknelerin kirli sularının, marinanın hizmet teknesi tarafından çekilerek, toplanan atığın yakın bir zamanda hizmete girecek olan atık tesisinde çevreye zararsız hale getirilmesi olacak. Üstelik tüm bu işlem sırasında tekneler yerinden hareket ettirilmeyecek.

Fuar düzenlenecek

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Marinatürk İstanbul City Port'un hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel hayatın daha da hareketleneceğini söyledi.

Bu gelişmenin ekonomiye de yansıyacağını belirten Başkan Şahin "İstanbul'un 3'ücü marinasına ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz" dedi. İnşa aşamasında son rötuşların yapldığı Marinatürk İstanbul City Port'un 2010 yılında tüm bölümleriyle hizmet vermesi bekleniyor. Bu arada Marinatürk İstanbul City Port, NTSC Fuarcılık tarafından "28'inci Uluslararası İstanbul Boat Show" etkinliğine ev sahipliği yapacak. Fuar, Marinatürk'ün bitmiş olan fuar ve iskele bölümlerinde 21-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuara 200'den fazla firma ve 600'e yakın ulusal ve uluslararası marka katılacak.
Gazete Habertürk