02 / 05 / 2024

Türkiye'nin en ücra köşelerine duble yol yapılacak!

Türkiye'nin en ücra köşelerine duble yol yapılacak!

İllerin yanı sıra, Türkiye'nin ücra köşelerindeki ilçelere de bölünmüş yollar gidecek. Sadece bu yıl sonuna kadar bin km'lik yol yapılacak.



81 ili 'duble yollar'la birbirine bağlayan hükümet, bu kez ilçeler için seferberlik başlatıyor. İller ve büyük ilçelerin yanı sıra, Türkiye'nin ücra köşelerindeki ilçelere de bölünmüş yollar gidecek. Ulaştırma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında sadece bu yıl sonuna kadar bin km'lik bölünmüş yol yapılması planlanıyor. Halen, Türkiye'deki 75 ilin tamamlanan bölünmüş yollarla birbirine bağlandığını belirten yetkililer, 6 ildeki çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.


DEV PROJELER TAM GAZ 

AK Parti'nin iktidar olduğu 13 yıllık dönemde, 568 km'si otoyoldan oluşan 17 bin 615 km bölünmüş yolun hizmete sunulduğu kaydedildi. 81 ilde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Özellikle, Sinop'tan Sarp Sınır Kapısı'na uzanan şerit boyunca yaklaşık 550 km'lik otoyol standardında bölünmüş yolu kapsayan Karadeniz Sahil Yolu Projesi ve Bolu Tüneli Projesi'nin hayal olarak görüldüğüne dikkat çeken yetkililer, İzmit Körfez Geçişli İstanbul-İzmir Otoyolu dahil, projelerin hızla ilerlediğini söyledi.


Kayıplar yarıya indi

bölünmüş yollar sayesinde, 2003 yılında 100 milyon taşıt ve km başına 5,7 olan trafik kazalarındaki can kaybı, 2013 yılı itibarıyla 2,3'e düştü. Kazalarda yüzde 59'luk azalma oldu. Türkiye'yi kuzeyden güneye birbirine bağlayan "ana karayolları"nın da yüzde 77'si tamamlandı. 


Akşam 


Geri Dön