Otomobil

Türkiye'nin en ucuz arabası Citoren Ami'nin fiyatı belli oldu! 210 bin TL'den satacak!

Türkiye'nin en ucuz otomobili olarak satışa çıkarılan Citroen Ami, 210 bin Türk Lirasından satacak! Eğer mini bir elektrikli araç arayışındaysanız, Citroen Ami modelini inceleyebilirsiniz. İşte Citroen Ami hakkında merak edilen her şey...png" />2020 senesinin yaz aylarında tanıtımı gerçekleştirilen iki kişilik elektirkli mini araç Citoren Ami'nin Türkiye fiyatı belli oldu! Ülkemizde uygun fiyatla satışa çıkarılan Citroen Ami, 210 bin Türk Lirasında başlayan fiyatlarla otomobil severlerle buluşacak

2020 senesinin yaz aylarında tanıtımı gerçekleştirilen iki kişilik elektirkli mini araç Citoren Ami'nin Türkiye fiyatı belli oldu! Ülkemizde uygun fiyatla satışa çıkarılan Citroen Ami, 210 bin Türk Lirasında başlayan fiyatlarla otomobil severlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü otomobil markası olan Citroen'in Ami modelini Türkiye yollarında görmeye sayılı günler kaldı. Citroen Ami, kompakt yapısı ile birlikte motosiklet yerine kullanılabilecek iki kişilik ve dört tekerlekli bir model olarak piyasa çıkarılmıştı.

Peki Citroen Ami modelini kullanabilmek için ehliyete gerek var mı? İşte cevabı...

Sputniknewscom'da yer alan habere göre, eğer 16 yaşındaysanız ve B1 tipi ehliyete sahipseniz Türkiye'nin en ucuz arabası olan Citroen Ami'yi kullanabilirisniz. Avrupa ülkelerinde aracı kullanabilmeniz için 14 yaşını doldurmanız yeterli ve ehliyete sahip olmanıza gerek yok.

Elektrikli ve mini aracın hızı 50 km/s olarak belirlendi. Ancak 5.5 khw kapasiteye sahip olan bataryası sayesinde menzili 70 kilometreye kadar çıkabiliyor. Modelin, dış tasarımında olduğu gibi iç mekan tasarımında sadelikten ve şıklıktan yana.

Türkiye'nin en uygun fiyatlı arabası olan Citroen Ami, ülkemizde 210 bin Türk Lirasından satışa çıkarılacak. Arabanın Avrupa satış fiyatı ise 6 bin Euro olarak belirlendi. Ayrıca arbabadan motorlu taşıtlar vergisi alınmayacak.

Editörün notu: Bu haber 17 Mart 2022 tarihinde 14:38'de hazırlanmıştır.
Hazırlandığı tarih itibarı ile,
1 Dolar: 14,70
1 Euro: 16,27
1 gram Altın: 924,07

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Seat Tarraco cep yakmaya devam ediyor! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

2022 Peugeot Rifter Mart fiyat listesi!

Honda CR-V'nin fiyatları yenilendi! İşte Mart 2022 Fiyat Lİstesi...

Herkesi Bayilere koşturacak haber Ford'ten geldi! Tam 13.000 TL indirim! İşte Ford Focus 2022 Mart fiyat listesi!

Dacia Duster'a 14 günde 31 bin TL zam geldi! İşte yenilenen 2022 Mart fiyat listesi!

Mercedes C-Serisi fiyatları resmen belli oldu! İşte 2022 Mart fiyat listesi!