10 / 08 / 2024

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu! Geçen senenin birincisi sonuncu sırada...

Türkiye'nin en zengin isimleri belli oldu! Geçen senenin birincisi sonuncu sırada...

Dünyanın ve Türkiye'nin en zengin insanlarını yayınlayan Forbes Dergisi, 2024 yılının en zenginleri listesini güncellediğini açıkladı. Buna göre, Türkiye'nin en varlıklı isimlerinin sıralandığı listede dikkat çeken değişiklikler var. 



Dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes, her sene merakla beklenen "Türkiye'nin en zenginleri" listesinin güncel sayısını paylaştı.

2023 yılında 5.3 milyar dolarlık serveti ile ilk sırada yer alan İbrahim Erdemoğlu, ilk 5 listesine son sıradan girebildi. Türkiye'nin en zengini ise beklenen bir isim olarak karşımıza çıkıyor.

Raporda, 2023 yılını 5.3 milyar dolarlık serveti ile zirvede tamamlayan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu'nun servetinde yaşanan düşüş dikkat çekerken, 2023'ün lider ismi bu yıl Türkiye'nin en zengin 5 insanı sıralamasına son sıradan dahil olabildi.

ZİRVEDEKİ İSİMLER ŞAŞIRTMADI

gercekgundem.com'da yer alan habere göre; Dünyanın en zengin 500 insanı arasına bu sene bir Türk iş insanı girme başarısı gösteremezken, zirvede Murat Ülker'in yer alması iş çevresinde herhangi bir sürpriz yaratmadı. 

Listenin 5. sırasında, 2023 yılının lideri olan İbrahim Erdemoğlu yer aldı. Özellikle Borsa  İstanbul yatırımcısının gözde şirketlerinden olan ve hisselerinin yüzde 49'u halka arz edilmiş SASA Polyester'ın sahibi Erdemoğlu, şirketin borsada yaşadığı düşüşlerin ardından servetinde de büyük kayıp yaşamıştı. 5.3 milyar dolarlık zirve noktasından sert şekilde gerileyen milyarder isim, bugünlerde 2.9 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 5. ismi olarak karşımıza çıkmakta.

Türkiye nin en zengin isimleri belli oldu! Geçen senenin birincisi sonuncu sırada...

KOÇ AİLESİNİN 2 İSMİ BİR HAFTADA 226 MİLYON DOLAR KAYBETTİ

Listenin 4. sırasında ise Koç ailesi mensubu Semahat Sevim Arsel yer aldı. Arsel, bir başka Koç Grubu mensubu İpek Kıraç ile birlikte son bir hafta içerisinde kişi başı 110 milyon doların üzerinde kayıp yaşayarak listenin 3. ve 4. sırasına düştüler.

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN İNSANI YENİDEN MURAT ÜLKER OLDU

Türkiye'nin milyarderleri listesinin ikinci sırasında ise 63 yaşındaki iş insanı Şaban Cemil Kazancı yer aldı. Kazancı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan isim, son haftalarda iş dünyasında yaşanan büyük kayıplardan nispeten ucuz kurtularak servetini korudu.

Öte yandan, Türkiye'nin en zengin ismi ise, geçmiş yıllarda birçok kez zirveye yerleşen Murat Ülker oldu. Ülker, aynı zamanda sahip olduğu 5.4 milyar dolarlık servetle dünyanın en zengin 563. insanı oldu.

Ultra zenginlerin serveti yüzde 7.1 artarak 49.2 trilyon dolara ulaştı!

Selçuk Geçer parasını faize yatıranları uyardı! Yarına zengin olmak diye bir şey yok!  

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Mark Zuckerberg'in gayrimenkulleri çok konuşuluyor! İşte ünlü milyarderin mülkleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön