Ekonomi

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor. com'un haberine göre, 22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Üçay Grup Enerji Direktörü İlgin Eray, güneş enerjisi yatırımlarının iklim dostu sürdürülebilir bir ekonomi konusunda sağladığı avantajlara, dünyada ivme kazanan güneş enerjisi yatırımlarına ve Türkiye’deki güneş enerjisi potansiyeline vurgu yaptı

paraanaliz.com'un haberine göre, 22 Haziran Dünya Yenilenebilir Enerji Günü çerçevesinde değerlendirmelerde bulunan Üçay Grup Enerji Direktörü İlgin Eray, güneş enerjisi yatırımlarının iklim dostu sürdürülebilir bir ekonomi konusunda sağladığı avantajlara, dünyada ivme kazanan güneş enerjisi yatırımlarına ve Türkiye’deki güneş enerjisi potansiyeline vurgu yaptı.

Eray, konuya ilişkin olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Küresel ısınmayı 1,5 °C ile sınırlı tutmak ve eneri kriziyle mücadele etmek amacıyla yenilenebilir enerji büyük önem taşıyor. Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının en bol, en hızlı, en ucuz ve en çevreci olanı güneş, bu kapsamda hayati rol oynuyor. Ülkelerin fosil yakıtlara olan bağımlılığı da dünyada her geçen gün artan güneş enerjisi yatırımlarıyla beraber düşüyor.

Peki, İlgin Eray, konuya ilişkin başka neler söyledi? İşte ayrıntılar...

“TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ KURULU GÜCÜ 10 BİN 7 MEGAWATT’A ULAŞTI”

“Türkiye, jeopolitik bakımdan güneş enerjisi üretiminde güçlü konumda yer alıyor. Mevcut potansiyeli değerlendirmek Türkiye’yi enerji açısından bölgesel güç konumuna taşıyacaktır” şeklinde konuşan İlgin Eray, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı. Bu sayede, Ulusal Enerji Planındaki 2035 yılı güneş enerjisi kurulu güç hedefinin 5’te 1’ine ulaşıldı. Fakat mevcut potansiyel değerlendirilerek daha hızlı yol katetmek mümkün. Zira ülkemizin, yıllık 110 gün gibi yüksek bir güneş enerjisi potansiyeli bulunuyor. Gerekli yatırımların gerçekleştirilmesi durumunda Türkiye, yılda birim metrekarede ortalama olarak 1.100 kilowat saatlik güneş enerjisi üretebilir. Bu sayede Türkiye, güneş enerjisi potansiyelini değerlendirerek, cari açığın en esas nedeni olan enerji ithalatına son verebilir.”

İlgin Eray, konuya ilişkin yaptığı konuşmasında Üçay Mühendislik’in güneş enerjisi yatırımcılarına sunduğu hizmetlere ilişkin de önemli bilgiler paylaştı:

“Üçay Mühendislik olarak güneş enerjisi kurulumu açısından; çatı GES, arazi GES ve tarım GES uygulamalarımız ile müşterilerimize anahtar teslim çözümler sağlıyoruz. Ülke çapında 25 kentteki toplam 65 şubemizle müşterilerimize; projelendirme, sistem amortisman hesabı, anahtar teslim kurulum ve TEAŞ süreci yönetimi kapsamında hizmet veriyoruz.”

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

Yapı Kredi bu parayı sadece Worldcard müşterilerinin alacağını duyurdu!