28 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.



Esenler Belediyesi, geleneği bozmuyor ve Esenler'de "Sıfır Atık" projesine tam destek sağlıyor. Çevreci projeleriyle geri dönüşümden elde ettiği tekerlekli sandalyeden deterjana, defterden yağa ve ekmeğe kadar olan kazanımlarının bir halkası olan defter dağıtımına bu yıl da devam ediyor. Yarın okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinden hemen önce düzenlenecek programda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 500 bin defteri Oruç Reis İlkokulu'nda öğrencilere dağıtacak ve Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Şehri"nde yer alan yeni etap konutlarının temeli atılacak.

Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Şehri"nde bulunan yeni etap konutlarının temeli, Bakan Murat Kurum ve  M.Tevfik Göksu'nun katılımıyla düzenlenecek törenle atılacak. Riskli yapıların dönüştürülmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarını, "Laf Değil, İş Üretiyoruz" sloganıyla devam ettiren Esenler Belediyesi, depreme dayanıklı ve güvenli konutlar inşa ediyor. 98 bin 160 riskli yapının 56 bininin yenilendiği Esenler'deki Türkiye'nin "Akıllı ve Güvenli Şehri"nde, ilk iki etap sonrasında üçüncü 1.000 konutun temeli atılacak.

Temel atma töreni yarın saat 12:30'da 15 Temmuz Mah. 3. Kısım Şantiye Alanında gerçekleştirilecek. 

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!


Geri Dön