03 / 05 / 2024

Türkiye'nin ilk Bulut AVM'si kuruluyor!

Türkiye'nin ilk Bulut AVM'si kuruluyor!

Markafoni ile yazılım devi Microsoft, Türkiye'nin ilk 'Bulut AVM'sini kuracak. Konuya ilişkin iş birliği, Markafoni Grubu CEO'su İlker Baydar, Naspers Grubu E-ticaret COO'su Lawrence Illg, Microsoft Türkiye CEO'su Tamer özmen ve Kurumsal Hizmetler Genel M



Markafoni ile yazılım devi Microsoft, Türkiye'nin ilk 'Bulut AVM'sini kuracak. 

Konuya ilişkin iş birliği, Markafoni Grubu CEO'su İlker Baydar, Naspers Grubu E-ticaret COO'su Lawrence Illg, Microsoft Türkiye CEO'su Tamer özmen ve Kurumsal Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Eda Uluca'mn katıldığı toplantıyla duyuruldu. 


Markafoni Grubu CEO'su İlker Baydar, yeni işbirliği kapsamında Markafoni'nin Türkiye'nin ilk ve en değerli online alışveriş platformunu hayata geçireceklerini belirtti. 

Tüm veri altyapılarını Microsoft'un Bulut sistemine taşıyacaklarını kaydeden Baydar, "Satışların yüzde 30'u mobilden geliyor. Sezon sonu satışların dışında sezonluk ürünler de satılacak. Bulut AVM açmayı planlıyoruz" dedi. 


İşbirliğinin detayları hakkında bilgi veren Tamer özmen de, şöyle konuştu: "Microsoft Türkiye ve Markafoni iş birliğiyle, moda ve yaşam perakendesini teknolojinin gücüyle bulutların üzerine taşıyoruz, bir üretkenlik platformu yaratıyoruz. 

Microsoft'un Bulut Bilişim altyapısına yapmış olduğu yatırımın tutarı 15 milyar doların üzerinde. ıoo'den fazla veri merkezinde yer alan 1 milyonun üzerinde sunucudan oluşan bu kadar kapsamlı bir bulut platformunu, sadece Microsoft sunabiliyor." 


Taraf


Geri Dön