28 / 04 / 2024

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesi kapsamında ilk faaliyet iznini alan banka Hayat Finans oldu. Hayat Finans Katılım Bankası, 25 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olarak faaliyet iznini aldı. Hayat Finans, dijital kanallarda hizmet verecek.

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

1,5 milyar lira başlangıç sermayesi ile kurulan Hayat Finans, faizsiz bankacılık alanında hizmet verecek. Hayat Finans Katılım Bankası’nın ana ortakları yüzde 50’şerlik eşit hisse oranı ile Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre A.Ş.

Hayat Kimya, markalı bebek bezi üretiminde dünyanın dördüncü büyük markası olarak biliniyor. Şirket ayrıca Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın ise en büyük temizlik kağıtları üreticisi konumunda bulunuyor. Hayat Kimya A.Ş., Molfix, Bingo, Molped, Evony, Papia ve Familia’nın da aralarında olduğu  çok çeşitli 16 markası ile ülkemizin yanı sıra dünya genelinde tüketicilere ürünlerini ulaştırıyor. Hayat Finans Katılım Bankası’nın diğer ana ortağı Kastamonu Entegre A.Ş. Şirket ağaç bazlı panel üretimi alanında MDF ve yonga levha üretiyor. Şirket, bu alanda Türkiye’nin lider, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük üreticisi konumunda bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön