Ulaşım

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olarak hayata geçirilen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı yarın saat 15:00'de hizmete açılacak. 

Temeli 2012 yılında atılan Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu açılıyor. 20 km’lik Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı projesinde sona gelindi. 

 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Üsküdar-Ümraniye Hattı, Yamanevler dahil 9 istasyon ve 10,5 kilometre olarak hizmete girecek.

 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattının ilk etabı 15 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılacak. 

 

16 istasyon ve 17 kilometre olarak hizmete alınacak olan  Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemi kullanılacak.

 

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, saatte tek yönde saatte 65 bin yolcuya hizmet verecek şekilde planlandı. Metro tamamlandıktan sonra ise Üsküdar-Sancaktepe arası 27 dakikaya düşürülecek. 

 

Hizmete girecek metroyla Sancaktepe'den Üsküdar 27, Ümraniye 15, Kartal 62, Yenikapı, 39, Taksim 47, Hacıosman 71, Havalimanı 71 ve Olimpiyat Stadı 81 dakika olacak.