Kim Kimdir?

Türkiye'nin yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın oldu! İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, evli mi, nereli? İşte ayrıntılar!

İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır." açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İbrahim Kalın'ı MİT Başkanı olarak atadığı belirtildi

İbrahim Kalın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığına atandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İbrahim Kalın'ı MİT Başkanı olarak atadığı belirtildi.

 

İbrahim Kalın, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu ve akademik kariyerine Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak devam etti. Daha sonra George Washington Üniversitesi'nde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe alanında doktorasını tamamladı. Kalın, aynı zamanda College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.

Dış politika ve güvenlik kademelerinde önemli görevler yaptı!

Kariyeri boyunca dış politika ve güvenlik alanında çeşitli görevler üstlenen Kalın, 2005-2009 yılları arasında SETA Vakfı'nın kurucu başkanlığını yapmıştır. Ayrıca, Türkiye'nin dış politikasından sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Kritik konularda özel temsilci olarak görevlendirildi!

İbrahim Kalın, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde önemli roller üstlenmiştir. Özel temsilci olarak görevlendirildiği durumlarda, Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin çözümü sürecinde ve Katar ile Suudi Arabistan ve BAE arasındaki gerginliğin çözülmesi için diplomatik girişimlerde bulunmuştur. Ayrıca Ukrayna savaşı, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Anlaşması ve esir takası anlaşmaları gibi kritik konularda aktif rol oynamıştır.

İbrahim Kalın, Türkiye'nin çeşitli ülkelerle ilişkilerinin normalleştirilmesi süreçlerinde de etkili olmuştur. Suudi Arabistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Ermenistan, Suriye ve Mısır ile ilişkilerin normalleştirilmesinde önemli katkılarda bulunmuştur. Ayrıca ABD, AB ülkeleri, Rusya, Çin ve Hindistan gibi küresel ve bölgesel aktörlerle ikili ilişkilerin geliştirilmesinde de diplomatik çabalarıyla öne çıkmıştır.

İbrahim Kalın'ın uluslararası ilişkiler, siyaset, felsefe ve medeniyet tarihi gibi konularda yayımlanmış makaleleri ve kitapları bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce, Farsça, Arapça ve Fransızca dillerini bilmektedir. Evli olan Kalın'ın üç çocuğu vardır.

İbrahim Kalın, evli ve 3 çocuk babasıdır. Sanata da ilgi duyan Kalın, halk müziği başta olmak üzere müzikle de ilgilenmektedir. Kendi besteleri arasında "Seni Mene Vermez İse" ve "Elif Bacı" gibi eserler bulunmaktadır.

İbrahim Kalın'ın MİT Başkanı olarak atanması, Türkiye'nin istihbarat teşkilatının önemli bir dönemine denk gelmektedir. Kalın'ın geniş akademik birikimi, dış politika deneyimi ve uluslararası ilişkilerdeki başarılı geçmişi, MİT'in stratejik görevlerini yerine getirme ve Türkiye'nin güvenliği için önemli katkılarda bulunma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereden mezundur?
Cevdet Yılmaz kimdir? Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz kaç yaşında?
Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç dil biliyor?