Sektörel

Türkiye'nin yüzde kaçı ev sahibi? 

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Nüfus ve Konut Sayımı 2021 yılı istatistiklerin göre hane halkının yüzde 60,7'si oturduğu konutun sahibi iken, yüzde 27,6'sı kiracılardan oluştuğunu söyledi.Açıklanan rakamlarla ilgili önemli açıklamalar yapan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkede hanehalkı sayısının 25 milyon 329 bin 833 olduğunu belirtti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nüfus ve Konut Sayımı 2021 yılı istatistiklerini resmen açıkladı. Açıklanan rakamlarla ilgili önemli açıklamalar yapan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ülkede hanehalkı sayısının 25 milyon 329 bin 833 olduğunu belirtti.

Peki Türkiye'de kaç kişi ev sahibi? Ülkemizdeki ev sahibi sayısı kaç? Türkiye'deki kiracı sayısı kaç? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Peki Türkiye'de kaç kişi ev sahibi? Ülkemizdeki ev sahibi sayısı kaç? Türkiye'deki kiracı sayısı kaç? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında konutun mülkiyetinin hane halkı fertlerinden birine ait olduğu durum çerçevesinde Türkiye nüfusunun yüzde 60,7’si ev sahibi olduğunu ve 15 milyon 384 bin kişinin bu konutlarda oturduğunu söyledi. 

İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, açıklamasında Türkiye'de konutta oturmak için bir bedel yani kira ödeyenler de yüzde 27,6 oranı ile 6 milyon 991 bin kişiye ulaştığını söyledi. Hem konut sahibi olmayan hem de kira ödemeyenlerin oranının ise yüzde 8,4 ve 2 milyon 137 bin kişi olduğunu söyledi.

Ortalama Hanehalkı Büyüklüğü 3,23 Kişi

Açıklamasında Türkiye'de 2008'de 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün, seneler içinde azalma eğilimi göstererek 2021 yılında 3,23 kişiye düştüğünü kaydeden İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Avrupa Birliği'nde hane başına ortalama kişi sayısının 2,2 seviyesinde olduğunu kaydederek, Türkiye2de ikamet eden yabancı nüfus sayısının da 2021 yılında 1 milyon 792 bin 36 kişi olduğunu belirtti. 

İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıklamasında yalnız yaşayan fertten oluşan yani tek kişilik hanehalkı sayısının da artmaya devam ettiğini kaydederek, toplam hanehalkı içindeki oranının 2014 yılında yüzde 13,9 iken, 2021 yılında yüzde 18,9 seviyesine çıktığını belirtti.

Yüzbinlerce ev sahibi ve kiracı birbirini şikayet etti!

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Bunu yapan yandı! 1 yıllık kirayı peşin ödemek zorunda kalmayın!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe duyuruldu! Bunları yaparsanız...