Ekonomi

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden zenginlerin en fazla gayrimenkul yatırımı yaptığı ülkeler belli oldu. Veri firması Altrata’nın anketi çok konuşulacak. İşte o ülkeler… Emlak broker şirketi International Realty Group (IRG) , veri firması Altrata'nın çok konuşulacak anketini paylaştı

Veri firması Altrata’nın yaptığı anket, Türkiye’den zenginlerin ev almak için en çok tercih ettiği ülkeleri ortaya çıkardı.

Emlak broker şirketi International Realty Group (IRG) , veri firması Altrata'nın çok konuşulacak anketini paylaştı. Anketten çıkan sonuçlara göre zenginlerin ev almak için en çok tercih ettiği şehirlerin ilk 5’i aynı ülkeden çıktı.

Listeye ABD 5 şehirle birden girerek, zenginlerin en çok tercih ettiği ülke oldu.

IRG ortakları Cengiz Bayırlı ile Giovanna Guzman tarafından anket hakkında yapılan değerlendirmede, zenginlerin ev alırken en çok ABD kentlerini tercih ettikleri ve ilk 10 sıranın 5'inde bu ülkeden kentlerin yer aldığı belirtildi.

Peki zenginler ev almak için neden ABD’yi tercih ediyor?

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada anket sonuçlarını yorumlayan Giovanna Guzman, konut satışının devlet güvencesinde yapılmasının, yatırımın karlı olması ve yüksek kira getirisi sağlamasının, işlemlerin kısa sürede tamamlanmasının ABD'yi konut satın almak için cazip hale getirdiğinin altını çizdi.

Miami’de 20 yıldan beri özellikle yatırımcılar ile inşaat şirketlerini tanıştırdıklarını belirten Guzman, yatırım yapmaları konusunda ve ortaklık kurmaları için aracılık ettiklerini dile getirdi. Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre Guzman, özellikle son 3 yıldır Türk yatırımcılardan Miami için yoğun talep geldiğini vurguladı.

NEDEN ABD?

Property Invest USA şirketiyle de Maryland eyaletinde hizmet verdiklerini belirten Cengiz Bayırlı ise, yatırımcılarına Baltimore kentinde hazır kiracılı konut satışı yaptıklarını, evlerin kiracısı içinde olarak hazır şekilde satın alındığını söyledi.

 

Cengiz Bayırlı, şu açıklamayı yaptı:

“ Yatırımcı bu sayede evrak işiyle uğraşmıyor, çünkü şirket olarak her şeyi onlar adına yapıyoruz.  Gayrimenkul yatırımını ayrıca aynı fiyattan geri alma garantisi sunuyoruz. Baltimore kenti piyasasındaki ürün yelpazesine 120 bin dolardan başlayan evleri de dahil ederek, her kesimden yatırımcıya hitap ediyoruz. Baltimore, Washington'a en yakın şehir olduğu gibi ev fiyatları Washington'a kıyasla çok ucuz. Bu konu, şehri yatırımcıların gözdesi haline getiriyor. ABD emlak piyasasına yönelik bilgiler, deneyimlerimiz ve analizlerle meydana getirdiğimiz çok özel bir sistem kurduk. Bu sistem aracılığıyla yatırımcılarımıza dolar bazında yıllık minimum yüzde 10 getiri sunuyoruz. Ayrıca alınan emlak da prim yaptığı için, bu durum yatırımları daha çok cazipleştiriyor.”

 NE KADAR KİRA GETİRİYOR?

Cengiz Bayırlı, Türkiye’den yatırımcıların bu gayrimenkul alımlarının ülkeye döviz girişi sağladığını ifade ederek, ABD’den gayrimenkul alımının Dolar bazında yüzde 10 getiri sağlıyor olmasının, döviz kurlarının yüksek olduğu Türkiye'de yatırımcılar için bu alışverişi oldukça cazip hale getirdiğini söyledi. Bayırlı, ABD'nin bir kentinden 120 bin dolarlık emlak satın alan bir yatırımcının, aylık 1.000 dolar civarında kazanç  sahibi olduğunu sözlerine ekledi.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Ramazan pidesi hem küçüldü hem zamlandı! Fiyatı duyan donakalıyor!

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?