Ekonomi

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde  büyük ve üzücü yıkımlara ve ölümlere neden olan depremin akabinde Borsa İstanbul AŞ, deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığını ilan etti

Türkiye'yi kahreden büyük depremin akabinden Borsa İstanbul aracılığı ile bir ilan yayınlandı. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde  büyük ve üzücü yıkımlara ve ölümlere neden olan depremin akabinde Borsa İstanbul AŞ, deprem bölgesindeki 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığını ilan etti. O şirketlerin adları bir bir paylaşıldı.


BORSA İSTANBUL DUYURDU! 8 ŞİRKETİN PAYLARI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI! 

Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki zelzelenin akabinden birçok şehirde yıkımlar ve ölümler yaşandı. Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platform'u (KAP), yaptığı ilana binaen deprem yerlerinde bulunan işbirliği paylarına ait işlem sıralarının, şirketler aracılığı ile zelzeleden etkilenme durumlarıyla alakalı özel bir hal açıklaması yapılana kadar işlemlerin durdurulmasına karar verildiği açıklandı. Açıklanan şirketler ile alakalı gelişmeler, Borsa İstanbul aracılığı ile ilan edilecek. Deprem bölgesinde icraat yapan firmaların borsa hisselerinde hiçbir işlem yapılmamasına karar verildi. 

 

İŞTE AÇIKLANAN 8 ŞİRKET

İşte Borsa İstanbul KAP aracılığı ile ilan edilen, işlemlerin yapılamayacağı ve paylarının geçici olarak kapatıldığı 8 şirket:

1- Sasa Polyester Sanayi AŞ (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar)

2- Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri AŞ

3- Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ

4- Sanko Pazarlama İthalat İhracat AŞ

5- Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ

6- İskenderun Demir ve Çelik AŞ

7- Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ 

8- Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret AŞ

Borsa İstanbul (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, İMKB), Türkiye'nin birincil borsasıdır. 1986 yılında kurulmuş olup, merkezi İstanbul'dadır.  Borsa İstanbul, hisse senedi, tahvil ve türev ürünler gibi menkul kıymetlerin alım satımı için bir platform sunmakta ve şirketlere sermaye artırma imkanı sunmaktadır. Ayrıca, piyasa verilerinin sağlanmasından ve Türk mali piyasalarında şeffaflık ve istikrarın geliştirilmesine yardımcı olmaktan sorumludur. Borsa İstanbul, Dünya Borsalar Federasyonu ve Avrupa-Asya Borsalar Federasyonu üyesidir. Aynı zamanda MSCI'nin Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne de dahil edilmiştir ve bu da onu küresel finans manzarasının önemli bir parçası yapmaktadır.

Telegramın yeni güncellemesinde bomba özellik! Gerçek zamanlı mesaj çevirisi geliyor

Twitter'ın yeni çıkacak özelliği fakecileri üzecek! Hesap onayı için yeni adım geldi

Vestel No Frost Kombi Tipi Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?07 Şubat 2023 fiyat listesi