Kripto Paralar

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.  Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen ay yabancı yatırımcılarla konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, kripto varlıklarına akan para miktarından “rahatsız” olduğu yönündeki söylemini paylaşan FT, küresel düzenleyicilerin kripto para birimlerini değişken ve spekülatif olarak gördüğüne ve kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetler hakkında endişeleri olduğuna dikkat çekti

Financial Times, Türk vatandaşlarının yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nda yaşanan oynaklık sebebiyle kriptolara akın ettiğine dikkat çekti. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen ay yabancı yatırımcılarla konuşan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun, kripto varlıklarına akan para miktarından “rahatsız” olduğu yönündeki söylemini paylaşan FT, küresel düzenleyicilerin kripto para birimlerini değişken ve spekülatif olarak gördüğüne ve kara para aklama ve terör finansmanı gibi yasa dışı faaliyetler hakkında endişeleri olduğuna dikkat çekti.

FT’de yayınlanan makalede Bitcoin’in popülaritesinin oynaklığı yüksek para birimlerine ve yüksek enflasyona sahip ülkelerde artış gösterdiği ifade edildi. 

 

ORTADOĞUDA EN YÜKSEK HACİM TÜRKİYE’DE

FT’nin Chainalysis’den aktardığı bir kripto raporuna göre; Türkiye Ortadoğu’da en yüksek kripto işlem hacminin olduğu ülke olara kaydedildi. Türkiye’de kripto para piyasasında hacimlerin 2021 yılında önceki seneye göre yüzde 1.500 arttığı belirtildi. CryptoCompare verilerine göre ise Türkiye’de gerçekleştirilen Bitcoin işlemlerinde son bir senede yüzde 900’lük artış olduğuna dikkat çekildi.

Raporda, “Araştırma, Orta Doğu’daki birçok kişinin tasarruflarını devalüasyona karşı korumak için kripto para birimine döndüğünü gösteriyor. Bu Afrika ve Latin Amerika gibi diğer gelişmekte olan pazarlarda da gördüğümüz bir eğilim” denildi. 

‘SABİT COİNLERE YÖNELDİLER’

Raporda Türk vatandaşlarının stablecoin olarak da bilinen Tehter gibi itibari paralara endeksli sabit coinleri de tercih ettiği vurgulandı. Kripto para analiz firması Elliptic’ten gelen verilere göre, TL ile gerçekleştirilen Tether işlemlerinde 2021 yılının son altı ayında yüzde 360 ​​artış olduğuna dikkat çekildi.

CryptoCompare yöneticisi Alissa Ostrove, “İleride enflasyonu çevreleyen belirsizlik nedeniyle Türkiye’de kripto kullanımının artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kripto para yasası nasıl olmalı?

Emeklilere 3 bin TL nakit ödeme müjdesi! Başvuran alıyor!

Kredi kartı kullananlar dikkat! 1 Şubat’tan itibaren...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Bitcoin ve kripto paralar dolar dolar eriyor! İşte nedeni...