19 / 05 / 2024

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...



Veri firması Altrata tarafından yapılan ankete göre, zenginlerin konut sahibi olmak için tercih ettiği yerler listesinde ABD şehirleri, ilk 10 sıranın 5’ine, ilk 20’de ise 14 sıraya yerleşti. 

Amerika’nın önde gelen emlak broker şirketi İnternational Realty Group’un (IRG) Yöneticisi Cengiz Bayırlı, ABD’de konut sahibi olmanın gözde yatırım haline gelmesinin sebeplerini tek tek açıkladı. 

Yeniçağ'da yer alan habere göre; Bayırlı, konut satışının devlet güvencesinde yapılması, işlemlerin kısa zamanda bitirlmesi, yatırımın kârlı olması ve yüksek kira getirisinin ABD’de ev sahibi olmayı cazip hale getirdiğinin altını çizdi. 

Türklerin Miami deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

20 seneyi aşkın süredir özellikle Miami’de yatırımcılar ile inşaat şirketlerini tanıştırdıklarına, yatırım yapmalarına, ortaklık kurmalarına aracılık ettiklerine dikkat çeken Cengiz Bayırlı, son üç senedir Türk yatırımcılardan Miami’ye yoğun bir talep olduğunun da altını çizdi. Son 3 senede 5 milyar dolar emlak yatırımı yapılan Miami’deki yatırımların iki sene sonra yüzde 40 yükselmesi öngörülüyor. 

Bayırlı, Türk yatırımcının ABD’ye her zaman ilgisinin olduğunu belirtti ve "Özellikle topraktan alım modeliyle daha çok ilgileniyorlar. ABD’de oldukça garantili bir sistem bu. Tapu dairesinin hesabına ödeme gerçekleştiriliyor, müteahhit daireyi bitirene kadar bu paraya dokunulamıyor. Bu ödeme modeli yatırımcıya güven sağlıyor. Ayrıca Miami’de emlak yatırımı yapanlar büyük karlar elde ediyor" dedi ve ayrıca yatırımcıları Amerikan vizeleri dahi olmadan konut sahibi olunabiliyor. 

Türklerin Miami deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!

IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Miami'nin keşfedildiğine, herkesin buraya taşındığına dikkat çekti. 

Bayırlı, "Ev fiyatları son bir yılda yüzde 30 yükseldi. Miami son dönemde çok gelişti, özellikle koronavirüs pandemisinde inanılmaz büyüdü. Global bir şehir haline geldi. Başka eyaletlerden günde 1000 kişinin bu kente taşındığını biliyoruz. Bu durum pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Burada emlak vergileri diğer eyaletlere göre çok düşük" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Miami’ye çok daha fazla değer katacak sıradaki Silikon Vadisi'nin de Miami’de kurulduğunu dile getiren Bayırlı, "Miami’ye yapılan yatırım katlanarak çoğalıyor" diye konuştu. 

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

İmar affı Meclis Komisyonunda! Şartlı af konuşuluyor!

Dedemin üzerine kayıtlı taşınmaz olup olmadığını nasıl ve nereden öğrenebilirim? 

Aynı binada 3 yıllık kiracı 4 bin 500 TL'ye, üç ay önce taşınan kiracı 20 bin TL'ye oturuyor!


Geri Dön