Sektörel

Turkuaz Evleri'nde son 10 villa!

4+1 ile 5+1 olarak tasarlanan 340 metrekare büyüklüğündeki Turkuaz Evleri'nde 9.5 metrekarelik sıra dışı bir tavan yüksekliği hayata geçirilmiş. Haberimizde Dilber Nacafi Turkuaz Evleri'ni nasıl tasarladığını anlatıyor.

Kızımın adını taşıyan, "Turkuaz" Evleri'ni tasarlarken 3 ilham kaynağını esas aldım. Birincisi, İzmir'in marka değerini oluşturan özgürlük, rahatlık ve kendine özgü bohem hayat tarzını yansıtması; ikincisi, Ege'nin kültürel öğelerinden ve sıcak yazlarından kaynaklanan açık ve geçişkenli, gölgelenmeyi sağlayacak mimari ve bitki örtüsü planlaması; üçüncüsü de Akdeniz'in romantik, naturel ve samimi mimari anlatım diline sahip Trovence"e Ege kıyılarından atıfta bulunmasıydı. 

Projeyi, safi büyük kapalı alanlarla kısıtlamadan, açık yeşil alanları, teraslarla ve binayla bir bütün olarak tasarlayıp, bahçenin evlerin içine kadar taşıyacak şekilde tasarladım. 23 villanın yer aldığı ve proje parsel alanı olan 15.557 metrekarenin 12 bin metrekareyi aşan kısmı yeşil alana, 400 metrekareyi aşan kısmı da yüzme havuzu ve su alanlarına ayrılarak, bu alandaki diğer projelerle arasında fark oluşturmuştur. Villalar parsel üzerinde bilinçli bir şekilde, köy veya mahalle havasını yaratmak için amorf dokuyla yerleştirilmiş böylelikle monoton sıra evler hissinden uzaklaşılmıştır. 

Projenin en büyük özelliklerinden biri ise fark gözetmeksizin tüm konutların, tasarımın odak noktalarından biri olan, iç bahçede yer alan havuzlar, su alanları ve tropik peyzaj manzarasından yararlanmalarıdır. 


HaberTürk Egeli