Genel

TURYAP ve İstikbal, franchise verecek firmalar arasında!

Haftalık Ekonomist Dergisi ’nin her yıl düzenlediği Türkiye ’nin En Büyük 100 Franchise şžirketi araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye ’nin dev şirketlerinin yer aldığı araştırmaya göre 100 şirket yakın dönemde 8 binden fazla yeni franchise zinciri

 

Franchise veren bazı şirketler hiç bir başlangıç bedeli almazken, bazısında bu rakam 700 bin dolara kadar çıkıyor. Ekonomist'in araştırmasında gıdadan gayrimenkule, giyimden eğitime, mobilyadan fatura ödeme firmalarına kadar birçok farklı sektörden şirket ve yatırım fırsatı yer alıyor...

İşte yeni yatırımcı ve bayi arayan bazı şirketler...

KREDIX

Bu yıl 500 şubeye ulaşan fatura ödeme firmalarından Kredix, 1500 yeni şube daha açacak. Franchise başlangıç bedeli 15 ile 60 bin lira arasında değişiyor.

TURYAP

381 şubesi olan gayrimenkul danışmanlık şirketi Turyap 119 yeni franchise verecek. Franchise başlangıç bedeli olarak 9 bin dolar talep ediliyor.

İSTİKBAL

825 adet franchise zinciriyle ilk sırada yer alan İstikbal 20 yeni mağaza daha açacak. Franchise başlangıç bedeli mağazanın büyüklüğüne göre değişiyor.

DIASA

364 marketi olan Diasa, Ankara ve Güneydoğu Bölgesi'nde 353 yeni market daha açacak. Franchise başlangıç bedeli olarak 2 bin 500 Euro talep ediliyor.

HELEN DERON

Ekonomist'in bu yılki araştırmasının en önemli unsurlarından bir tanesi de eğitime yatırım yapmak isteyen girişimciye ilginç alternatiflerin sunulması. İngiltere merkezli erken İngilizce eğitimi veren Helen Doron, Türkiye'de 50 yeni şube açmak için yarırımcı arıyor. Franchise başlangıç bedeli ise 70 bin Euro.

KOMAGENE

çiğköfte zinciri Komagene'nin 230 şubesi bulunuyor. şžirket 150 yeni şube daha açacak. Franchise bedeli olarak da 15 bin ile 30 bin lira arasında bir ücret talep ediliyor.

MAVİ JEANS

440 mağazası olan Mavi Jeans, çeşitli illerde 23 yeni şube daha açacak. Franchise başlangıç bedeli alınmıyor.

PİZZA PİZZA

Türkiye'nin en yaygın yerli pizza zinciri olan Pizza Pizza, 200 şubesinin üzerine çeşitli illerde 30 yeni restaurant daha açacak. Franchise giriş bedeli olarak 30 bin lira talep ediliyor.

ASLI BÖREK

Aslı Börek, 93 olan şube sayısını 400'e çıkarıyor. 30 bin dolar franchise giriş bedeli talep ediliyor.

SİMİT SARAYI

203 şubesi olan Simit Sarayı, İstanbul, Ankara ve Antalya'da 117 yeni yer açacak. Franchise giriş bedeli olarak 20 bin Euro talep ediliyor.

HÜRRİYET