02 / 05 / 2024

TÜSİAD toplantısı Kempinsky Barbaros Bay Bodrum'da yapılacak

TÜSİAD toplantısı Kempinsky Barbaros Bay Bodrum'da yapılacak

Üyelerin ‘Bütçemiz açık veriyor' diye eleştirdiği TÜSİAD yönetimi, IMF Başkan Yardımcısı Lipsky için kesenin ağzını açtı. Lipsky, Bodrum'da gecesi 1.700 Euro'ya ağırlanacak



Geçen yıl bütçe açığı verip aidatlarına yüzde 20 zam yaptığı için Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı tarafından eleştirilen Patronlar Kulübü, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky için kesenin ağzını açtı. TÜSİAD, Lipsky'nin de katılacağı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) toplantısı için en pahalı otellerden Kempinsky Barbaros Bay Bodrum'u kapattı. 18-19 Haziran'da yapılacak zirve, kral dairesi 5 bin 800, suitleri ise bin 700 Euro olarak fiyatlandırılan Kempinsky Bodrum'da 150 TÜSİAD üyesinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

SABANCI CENTER'DA YAPILIYORDU
YİK toplantısına Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Ngozi Otonjo-Iweala da katılacak. Yoğun talep nedeniyle süper lüks otelde oda kalmazken birçok TÜSİAD üyesi de başka otellere rezervasyon yaptırdı. Daha önce tüm YİK toplantılarını İstanbul'daki oteller ya da Sabancı Center gibi mekanlarda yapan TÜSİAD için gelecek konuk hükümetle olan ilişkiler açısından büyük önem taşıyor. IMF'yle anlaşma yapılmasını ve paranın da reel sektöre aktarılması tezini savunan TÜSİAD, Lipsky'i yakın markaja alacak. Davetliler arasında Devlet Bakanı Babacan da yer alacak. Lipsky sonra Ankara'da olası program için yönetim ile son pazarlıkları yapacak.

Kempinsky faturası bütçeyi zedeleyecek!
2007'de 385 bin lira fazla veren TÜSİAD bütçesi geçen yıl 484 bin liralık rekor açık verince üye aidatları yüzde 20 artışla 23 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Zammın ardından Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, yönetimi ‘Bütçeyi ciddi bir değişim ve tasarruf beklentisiyle onaylayalım' sözleriyle eleştirmişti. TÜSİAD'ın 2008'de açık veren bütçesinde hesapları altüst eden ana kalemi ise toplantı ile sponsorluk giderleri oluşturmuştu. Açığın 227 bin lirası toplantı harcamalarından oluşmuştu. Bütçe bu yüzden 2009'da 11.5 milyon lira gelir ve 800 bin liralık fazla üzerine kuruldu. Toplantı giderleri de yüzde 27 düşmüştü. Ancak YİK toplantısı TÜSİAD'ın bütçesinde bu yıl için en büyük gider kalemlerinden birini oluşturacak.
İbrahim ACAR/Star


Geri Dön