Ekonomi

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.TÜSİAD YİK Başkanı Tunca Özilhan "Orhan Bey’i TÜRKONFED’in yönetim kurulu başkanlığı döneminde yakından tanıma fırsatı bulduk

Türkiye'nin son dönemde bozulan ekonomik dengelerine getirdiği eleştirilerle dikkat çeken TÜSİAD'ın başkanı Simone Kaslowski, koltuğu TÜRKONFED'in başkanı Orhan Turan'a devretti. TÜSİAD YİK Başkanı Tunca Özilhan "Orhan Bey’i TÜRKONFED’in yönetim kurulu başkanlığı döneminde yakından tanıma fırsatı bulduk. TÜRKONFED Anadolu’daki SİAD’ları ve sektörel dernekleri kucaklayan bir konfederasyon. TÜSİAD’ın 1994'ten beri SİAD’larla ve sektör dernekleriyle yaptığı işbirliğinin sonucunda Türkiye’deki iş dünyası artık temsil konusunda çok daha güçlü" sözleriyle adaylarının Orhan Turan olduğunu açıkladı. Derneğin 52. Genel Kurul toplnatısında yapılan oylamada eski Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD üyesi Orhan Turan, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

 

TÜSİAD'IN TEPE YÖNETİMİ DE DEĞİŞTİ

Eski TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan'ın başkan seçildiği oylamada başkan yardımcılıklarına ise Murat Özyeğin, Mehmet Tara ve Serpil Veral seçildi.

2022-2023 dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ekonomi ve Finans Yuvarlak Masası Başkanı, Parlamento ve Kamu Kurumları ile İlişkiler Eşbaşkanı Murat Özyeğin

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sayman, Parlamento ve Kamu Kurumları ile İlişkiler Eşbaşkanı Mehmet Tara

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İş Dünyası Kuruşları ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Veral

Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masası Başkanı Cevdet Alemdar

Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İzel Levi Coşkun

Tarım, Gıda ve Hizmetler Yuvarlak Masası Başkanı Ozan Diren

Sanayi Politikaları ve Şirket İşleri Yuvarlak Masası Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu

Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Perihan İnci

Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Eşbaşkanı Çağatay Özdoğru

Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Elvan Ünlütürk

Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanı Bedii Can Yücaoğlu

 

ORHAN TURAN KİMDİR?

Üç yıldır TÜSİAD Başkanlığını yürüten Simone Kaslowski'den görevi devralan Orhan Turan kimdir sorusu merak ediliyor. İşte TÜSİAD'ın yeni Genel Başkanı Orhan Turan'ın özgeçmişi ve iş kariyeri:

Türkiye’nin önde gelen yüzde 100 yerli sermayeli yalıtım firması olan ODE Yalıtım’ın yönetim kurulu başkanı Orhan Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını da tamamlayan Orhan Turan, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde lisansüstü seviyesinde ders verdi.

Milliyet Gazetesi, CNNTürk ve Ernst & Young iş birliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Turan, Monte Carlo’da düzenlenen “Dünya Yılın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye’yi temsil etti.

Turan, iş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde görev almaya büyük önem vermesi dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarında 30 yıldır aktif görev alıyor. Bu kapsamda Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 1997-1999 yılları arasında İZODER Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem de İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin de (İMSAD) yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Turan, 2018-2022 yılları arasında TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.