26 / 06 / 2024

TÜVTÜRK açıkladı! Araçlara muayene zorunluluğu kalkıyor mu?

TÜVTÜRK açıkladı! Araçlara muayene zorunluluğu kalkıyor mu?

Araç Muayene İşlemlerinin düzenlenmesini sağlayan TÜVTÜRK yeni bir karar aldığını duyurdu. Buna göre, araç sahiplerini doğrudan ilgilendiren bu haberin detayları da belli oldu.



Araç sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni dönem resmen başlamış olduğu kaydedildi. Araç sahiplerinin muayene yaptırması zorunlu olmayacağı kaydedildi. 

25 MİLYON ARAÇ SAHİBİNİ İLGİLENDİRİYOR

Türkiye genelinde belirli dönemlerde muayene yaptırma zorunluluğu olan toplam 25 milyon araç var. TÜVTÜRK'ün aldığı karar ile birlikle yeni dönemde muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kalktığı ifade edildi.

3 YIL MUAYENE ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Yeni dönemde, muayene yaptırmanın zorunlu olmadığı öne çıkıyor. Fakat, muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkmasının yasak olduğu hatırlatıldı. Yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ise ilk 3 sene boyunca muayene zorunluluğu bulunmamaktadır.

TÜVTÜRK açıkladı! Araçlara muayene zorunluluğu kalkıyor mu?

2021 ÖNCESİ ARAÇLAR DAHİL Mİ?

halktv.com.tr'de yer alan içerie göre; Özellikle 2021 ve daha önceki seneleri ait araç sahiplerinin muayene sürelerinin geldiğinde TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmaları gerektiği vurgulandı. Ancak bu durumun yol açabileceği yoğunluğu önlemek amacı ile TÜVTÜRK, çeşitli yeni adımlar atmaktadır.

Gezici istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri gerçekleştirilmekte olup, hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayenesi ise yalnızca sabit istasyonlarda yapılabilmektedir. Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş seyyar istasyonlarda gerçekleştirilmektedir. Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda yapılabilmektedir.

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

TÜVTÜRK açıkladı! Araç muayenesinde yeni dönem başlıyor...

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?


Geri Dön