Sektörel

TÜYAK 2013’te yüksek binalarda yangın güvenliği tartışıldı!

Sektörel Fuarcılık organizasyonuyla bu yıl üçüncüsü 14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’ne bin 500 kişinin üzerinde ziyaretçi katıldı...

TÜYAK 2013’te 70 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanı 10 oturum, panel ve konferansta yangın güvenliğini tartıştı.

TÜYAK 2013 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi, TÜYAK -  Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı ve Yangından Korunma Derneği Onursal Başkanı ve TÜYAK 2013 Yangın ve Güvenlik Sempozyum ve Sergisi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ve TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı’nın konuşmalarının ardından düzenlenen açılış töreniyle başladı. Sektörün önde gelen firmalarının ve isimlerinin katılımlarıyla gerçekleşen TÜYAK 2013’ün ana teması "Yüksek Yapılarda Yangın ve Güvenlik" oldu.

Bin 500 kişi ziyaret etti

14-15 Kasım 2013 tarihleri arasında WOW Convention Center’da düzenlenen TÜYAK 2013’te yangın güvenliği alanında en son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmalar yeni iş fırsatları yaratma şansı buldu. Gerçekleştirilen 10 oturum, panel ve forumda 70 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanı bir araya geldi ve yangın güvenliğini tartıştı. TÜYAK 2013’ü iki gün boyunca yaklaşık bin 500 kişi ziyaret etti ve sergi alanında ulusal ve uluslararası firmaların stantlarını görme imkanı buldu.

2015 yılında buluşmak üzere

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, önceki senelerde olduğu gibi başarılı bir sempozyum geçirdiklerini belirterek, yüksek katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi: “Yangın güvenliği sektörü her geçen gün büyüyen önemli bir sektör haline geldi. Her sempozyumda da katılımcı sayımız artıyor. Sempozyuma katılımın artmasıyla yangın güvenliği sorunlarının da azalacağına, Türkiye’nin yangın açısından daha güvenli, tedbirlerini alan bir ülke haline geleceğine inanıyoruz.”

Prof. Dr. A. Kılıç: “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz TÜYAK 2013, kamu kurum ve kuruluşlarını özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya getiren önemli bir platform haline geldi. Yangın güvenliği alanında yaşanan sorunlar, ilk ağızdan öğreniliyor ve tartışılıyor” dedi.

Abdurrahman Kılıç, TÜYAK 2015 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’nde sorunları azalmış, sektör olarak daha büyümüş, ülkemizde yangın sayılarını azaltmış, yangından dolayı meydana gelen can ve mal kaybını en aza indirmiş bir Türkiye olarak tekrar buluşma dileğiyle konuşmasını tamamladı.