Tuzla Belediyesi, geri dönüşüm çalışmalarında hız kesmiyor!
Tuzla Belediyesi, ambalaj atıkları, bitkisel yağ atıkları, katı atık ve geri dönüşümün her alanında faaliyet göstererek hem atıkların ekonomiye kazandırılması hem de çevre kirliliğini önlemek amacı ile 16 personeli 2006 yılından beri bu işe verdi
Tuzla Belediyesi, işe yaramaz deyip çöpe atılan maddeleri yerinde ayrışım projeleriyle ülke ekonomisine yeniden kazandırılıyor. Bu amaçla teknik altyapı ve gerekli donanımlar hazırlandıktan sonra 2006 yılında 16 personel ile işe başlayarak ambalaj atıkları, bitkisel atık yağları, katı atık ve geri dönüşümün her alanında faaliyet gösteriyor.
Geri dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam eden Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2011 yılında 93 bin litre bitkisel atık yağın kanalizasyona dökülmesini önleyerek geri kazanımını sağladı. Her ay ortalama 850 ton geri dönüştürebilir atık toplayan Tuzla Belediyesi İstanbul ilçe belediyeleri arasında geri dönüşümde lider ilçe durumunda.
Katı atıkların geri dönüşüme kazandırılmasının ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ilginç açıklamalarda bulundu:
1 ton kağıt üretmek için 16 adet yetişkin ağaç kesiliyor. Belediye olarak temiz bir çevre ve bilinçli bir toplum için her türlü destek ve katkıyı sağlayacağız. Günlük hayatımızda işe yaramaz deyip de sokağa fırlattığımız çöplerin, geri dönüşümle ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını bilmeliyiz. 1 ton kağıdın 16 çam ağacına, 1 ton camın 100 lt benzine, 1 ton plastiğin 14 bin Kwh enerjiye ve 1 ton metalin bin 300 kg. hammaddeye denk geldiğini düşünürseniz, olayın ciddiyetini anlarsınız. Bu nedenle, 2006 yılında Tuzla'da başlamış olan kaynağında ayrı toplama projesini her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Bir ton kağıdın geri dönüşümü ile yetişmiş 16 adet çam ağacının kesilmesini engellediğimizi unutmayalım. Katı atıklarımızı belediyenin toplama yerlerine koyarak binlerce ağacı kesilmekten kurtarabiliriz.