28 / 10 / 2024

Tuzla Tepeören’de kiralar 500 bin TL'ye kadar yükseliyor! 

Tuzla Tepeören’de kiralar 500 bin TL'ye kadar yükseliyor! 

Yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 46,2 olarak açıklandı. Bunun hemen ardından İstanbul'daki kiralar gündeme geldi. Tuzla Tepeören’de kiralar 500 bin TL'ye kadar yükselen kira bedelleri dudak uçuklattı. İşte detaylar...




Son zamanlarda hem kiralarda hem de konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündem oluyor. Mega kent İstanbul'da da konut kiraları her geçen gün artıyor. Asgari ücretle ev kiralamak imkansız hale geldi. 

Sahibinden.com ile Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan ‘sahibinden Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü’nün eylül ayı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. 

Raporda yer alan bilgilere göre, yıllık kira artış oranı İstanbul’da yüzde 46,2, Ankara’da yüzde 51,3 ve İzmir’de ise yüzde 56,3 olarak kaydedildi. Satılık konut ilan metrekare cari fiyatlarındaki yıllık artış oranları İstanbul’da yüzde 20,8, Ankara’da yüzde 22,4 ve İzmir’de yüzde 26,6 şeklinde açıklandı. 

Tuzla - Tepeören Semt Dayanışması Tepeören News isimlli sayfa, https://x.com/NewsAkf resmi X sosyal medya hesabından kiralar ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

İlan sitesinde yer alan bir kiralık villa ilanına yer verilen paylaşımda, şu ifadeler yer aldı:

"Tuzla’nın lüks konut bölgesi Tepeören’de kiralar uçuyor…

İstanbul’un lüks cazibe bölgesi Tuzla Tepeören’de aylık ortalama 150-200 bin lira olan kiralar, 100 bin liradan başlayarak, 500 bin liraya kadar yükseliyor. Konut talebinin yüksek olduğu semtte çok sınırlı sayıda kiralık bulunuyor.

Önemli ulaşım akslarının merkezinde yer alan Tepeören, Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Park Formula Pisti, Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Okulları, Terakki Vakfı Okulları gibi köklü eğitim kurumları ve OSB’lere yakınlığı ile dikkat çekiyor. 

Emlak Broker’larının radarında olan semtte çok sayıda prestijli konut projesi bulunuyor. 

#SonDakika #Tuzla #Tepeören #İstanbul #emlak #konut" 

Tuzla Tepeören’de kiralar 500 bin TL ye kadar yükseliyor! 

Peki vatandaşlar kiralar ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar... 

Tuzla Tepeören’de kiralar 500 bin TL ye kadar yükseliyor! 

Altında geri vites! Çeyrek, tam, Ata altın ne kadar? 28 Ekim 2024 canlı altın fiyatları!

2025 Ocak'ta asgari ücret 23 bin 500 TL! 

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den o şehir için 6,5 şiddetinde deprem uyarısı!


Geri Dön