27 / 04 / 2024

Tuzla, villa tarzı yapılaşmadan konuta dönüyor!

Tuzla, villa tarzı yapılaşmadan konuta dönüyor!

Tuzla, villa tarzı yapılaşmadan konuta da dönüyor Tuzla, özel sektör ve belediyenin yatırımlarıyla 2000 yılından bu yana hızla gelişiyor.Bir cazibe merkezine dönüşen Tuzla, ulaşım yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor.



Tuzla, yeni yatırımlarla Anadolu Yakası'nın bilim, teknoloji ve kongre merkezi olarak değerlendirilecek. Marina, teknopark, operasyon merkezlerinde çalışacaklar, bölgede konut ihtiyacını da artırıyor. Tuzla, villa tarzı yapılaşmadan konuta da dönüyor Tuzla, özel sektör ve belediyenin yatırımlarıyla 2000 yılından bu yana hızla gelişiyor. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından yatırımları çekmeye başlayan Tuzla, havaalanının yanı sıra üniversitelerin çoğalması, sanayi bölgeleri, lojistik tesisler ve tersaneleri ile birlikte gelişmeye devam ediyor. 

İstanbul'daki yerleşim alanlarının Tuzla'ya doğru genişlemesi ve bölgede gerek konut gerekse ticari yatırımların artması, Tuzla'ya olan ilgiyi günden güne artırıyor. 


Villa ağırlıklı ama... 

Son dönemlerde bankaların merkezini ve operasyon bölümlerini Tuzla ve çevresine taşımaya başlamış olması da bölgenin gelişiminde önemli rol oynuyor. Tersanelerin, sanayi sitelerinin ve inşa edilen Teknopark'ın da yaratacağı istihdam da bölgedeki konut ihtiyacını artırıyor. Villa tarzı yapılaşmasıyla dikkat çeken Tuzla'da yapılan son yatırımlarda konut ve rezidanslar da yer alıyor. 


Bir cazibe merkezine dönüşen Tuzla, ulaşım yatırımlarıyla da ön plana çıkıyor. KadıköyKartal metrosunun Tuzla'ya kadar uzatılacağının açıklanması ve Marmaray'm Aydıntepe istasyonunun açılacağı bilgisinin paylaşılması da bölgeyi ulaşım açısından avantajlı bir M2 fiyatı: Ortalama 2.350 


TUZLA'NIN 20 BİN KİŞİLİK ŞEHRİ

TEKNİK Yapı'nın Emlak Konut GYO arazisinde inşa ettiği Evora İstanbul, şehrin en büyük konut projesi. Tuzla'nın değişimine öncülük yapan, 4.979 konut, sağlık ve eğitim merkezleri ile ofis bikonuma taşıdı. Marina inşaatı devam eden Tuzla'da 110 dönüm arazi üzerinde park da inşa ediliyor. İstanbul'da hayata geçirilmesi planlanan iki yeni şehrin Anadolu yakasındaki lokasyonu olan Tuzla'nın, hem ticaret hem de sosyal ve kültürel açıdan önümüzdeki dönemlerde daha da gelişmesi bekleniyor. 

nalarından oluşan Evora İstanbul tamamlandığında yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı küçük bir şehir olacak. Şu ana kadar 3 bin 700 konutun satıldığı Evora İstanbul'da Mayıs ayında 1.500 dairenin teslimi yapılacak. 


300 bin metrekare alanda inşa edilen proje, bölgedeki marina, üniversite, ulaşım ağları, yeni inşa edilen bankacılık üsleri ve Teknopark'a oldukça yakın konumda bulunuyor. Bölgenin en büyük projesi Evora İstanbul, Sabiha Gökçen Havalimanfna da 10 dakika yakınlıkta bulunuyor. 


SERİNİN SON HALKALARI DUMANKAYA'NIN 

Tuzla'da devam eden Adres projeleri de bulunuyor. Gizli Bahçe bölgesinde Adres Su ve Adres Natura projeleri de satışa devam ediyor. Adres Natura'da 326 adet konut yer alıyor. Yaklaşık 22 dönümlük arazide inşa edilecek olan Adres Natura projesinde konut blokları, sosyal tesis ve ticari alanlar yer alıyor. Adres Natura'da içinde minik adalar bulunan yansıma havuzları, balkonlu daireler, kat bahçeleri, geniş teraslar, farklı yüksekliklerde bloklar yer alıyor. 


Hemen oturma fırsatı İŞ GYO tarafından Tuzla'da İstasyon Mahallesi'nde hayata geçirilen Çınarlı Bahçe, hemen teslim özelliğiyle dikkat çekiyor. İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanesin verdiği bilgilere göre, Çınarlı Bahçe bir sayfiye projesi olarak tasarlandı ve az katlı evlerden oluşuyor. Çınarlı Bahçe, spor ve çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru, 7/24 güvenlik ve otopark gibi detaylarla ailelere dingin ve sakin bir yaşamın anahtarını verilirken; açık/kapalı yüzme havuzu, market ve hizmet alanları gibi ayrıcalıklı alanlar da ev sahiplerine hizmet sunuyor. Proje kapsamında site içerisinde FMV Tuzla Çınarlı Bahçe Işık Anaokulu yer alacak. 


Marina'ya çok yakın AYDOĞAN inşaat'ın 118 daireli Aydoğan Park Tuzla projesi, Aralık 2013'te satışa çıktı. Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu İrfan Aydoğan, "Projemizin en dikkat çekici yanı Türkiye'nin en büyük marina projesine sadece yürüme mesafesi uzaklığında bulunmasıdır. Yine tüm sosyal alanlara, metro, hızlı tren gibi ulaşım kanallarına yakın olması da projemizi diğer projelerden bir adım öteye taşıyor" sözleriyle projeyi anlatıyor. 


Vatan


Geri Dön