28 / 04 / 2024

Tuzla'da 15.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika hissesi!

Tuzla'da 15.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika hissesi!

T.C. İstanbul Anadolu 23. İcra Dairesi, İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesi 5908 ada 8 parselde yer alan fabrika hissesini 15 milyon 512 bin 160 TL'ye icradan satıyor...



T.C. İstanbul Anadolu 23. İcra Dairesi tarafından, İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesi 5908 ada 8 parselde yer alan fabrika hissesi 15 milyon 512 bin 160 TL'ye icradan satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 1 Nisan tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek. 

İlan metni: 

T.C. İSTANBUL ANADOLU 23. İCRA DAİRESİ 2020/351 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: İstanbul İl, Tuzla İlçe, 5908 Ada, 8 Parsel, AYDINLI Mahalle/Köy, durhasan Mevkii, 2.1-TAPU KAYDI: İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, 5908 ada, 8 parsel sayılı, 7463,74 m2 alanlı, ''Bahçeli Kagir Fabrika'' vasıflı ana gayrimenkulün, 48/100 hissesinin ASC Sabur ve Kimya San, Tic. A.Ş. adına kayıtlı olduğu anlaşılmaktadır. Üzerinde çeşitli haciz şerhleri vardır.
2.2- İMAR DURUMU: İstanbul Deri Organize Sanayii Bölgesinin 18/01/2021 tarihli yazısına göre;Tuzla ilçesi, Aydınlı Mahallesi, 5908 ada, 8 parsel, TAKS:0,50, KAKS:1,50 yapılaşma şartlarında SANAYİ SAHASI'nda kalmaktadır.
2.3- YERİNDE YAPILAN İNCELEME: Aydınlı Mahallesi, İstanbul Deri OSB, Kadife Sokak No:7, TUZLA/ İSTANBUL adresinde bulunan Sanayii yapısı; 2 bodrum kat +zemin katt + 4 normal katlı Yönetim Binası ve 1 kattkısmi asma katlı ÜRETİM ALANINDAN ibarettir Yapı kullanılmamaktadir. Yaklaşık 16 yıllıktır. Kadife Sokağa cepheli 2 bodrum+zemin+ 4 normal katlı Yönetim ve üretim yapılarından ibarettir. Toplam 7163 m2 alanlıdır. 2.Bodrum Kat: 1844 m2. 1.Bodrum Kat: 1786 m2. Zemin Kat:1703 m2. 1.Kat :903 m2...
2, 3, 4.katlar: 294m2 x 3kat: 882m2 . Güvenlik yapısı:45m2. Toplam :7163 m2
Yönetim kısmı Betonarme karkas, Üretim bölümü çelik konstrüksiyon ve max iç yüksekliği 18m'dir.Yönetim yapısında: Zeminler granit kaplama, dış cephe cam giydirmedir. Binada asansör vardır. Üretim Alanı: bu alanda zemini beton üzeri şaptır. Duvarlar panel kaplamadır.
İstanbul Deri Organize Sanayi Sölgesi içinde kalmakta olup, çevresinde benzer nitelikli sanayi yapıları mevcuttur. Her türlü belediye hizmetlerinden yararlanan bölgede yer alan taşınmaz, TEM Otoyoluna yakındır. Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, 5908 ada, 8 parsel sayılı, 7463,74 m2 alanlı, ''Bahçeli Kagir Fabrika'' vasıflı ana gayrimenkulün, Borlu adına kayıtlı 48/100 hissesi 3582,59 m2'dir.
OLUMLU KRİTERLER: İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi içinde kalmakta olması, Yeni bina olması, TEM Otoyoluna yakın olması, Açık otopark alanları bulunması
6-) SONUÇ ve KANAAT:Aydınlı Mahallesi, İstanbul Deri OSB, Kadife Sokak No:7, TUZLA/ İSTANBUL adresinde bulunan, tapu kayıtlarında: İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi, 5908 ada, 8 parsel sayılı, 7463,74 m2 alanlı, ''Bahçeli Kagir Fabrika'' vasıflı ana gayrimenkulün, tamamının 35.000.000 TL (Otuzbeşmilyor TL) olacağı hesaplanmıştır. borçlu adına kayıtlı 48/100 hissesinin tamamının 16.800.000 TL (Onaltımliyonsekizyüzbin TL) olacağı hesaplanmıştır. Fili haciz tarihi olan 20/11/2020 tarihindeki değeri: 32.317.000 TL 438/100 hissesinin tamamının 15.512.160 TL olacağı hesaplanmıştır.
Adresi : Deri Osb, Aydınlı Sb, Kadife Cad. Tuzla Tuzla / İSTANBUL
Yüzölçümü : 7.463,74 m2
Borçluya ait hissenin Kıymeti : 15.512.160,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Kartal 3. İş mahkemesinin 10/08/2009 tarihli ihtiyati tedbir kararı şerhi (diğer şerhler tapu kaydında yazıldığı gibidir.)
1. Satış Günü : 01/04/2022 günü 10:00 - 10:10 arası
2. Satış Günü : 29/04/2022 günü 10:00 - 10:10 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 2 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL

Tuzla da 15.5 milyon TL ye icradan satılık fabrika hissesi!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun :15.maddesi ve 18. Maddesi gereği
Bölgenin Ana Sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılabileceği ve satış ilanlarında; Ana Sözleşmede yer alan katılımcı niteliklerine yer verileceği belirtilmiştir.
“İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Ana Sözleşmesinin Katılımcıların Sektör Grupları başlığını
taşıyan 41.maddesine göre ;
DERİ, TEKSTİL, SABUN-GLİSERİN, İLAÇ, KİMYA, MATBAA MALZEME VE ARAÇ GEREÇLERİ İLE DERİ SANAYİİNE UYUMLU VE ATIKSU ARITMA TESİSİNE ZARAR VERMEDİĞİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NCE TESPİT EDİLEN DİĞER VE BENZERİ SANAYİ KOLLARINA AİT KURULUŞLAR İLE BÖLGE DAHİLİNDE, BAKANLAR KURULU KARARI İLE KENDİSİNE ARSA SATIŞI YAPILAN VE SERBEST BÖLGELER KANUNU'NA GÖRE 1994 YILINDAN BERİ 'FAALİYETTE BULUNMAKTA OLAN İSTANBUL DERİ VE ENDÜSTRİ SERBEST BÖLGESİ İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alacaktır.''
Ayrıca icra satışları dahil, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi dahilinde işbu parselin sahibi olan kişiler, ancak sinai üretim faaliyeti yapabilirler, Söz konusu sinai üretim faaliyetinden elde edilecek atıksuyun bölgede mevcut arıtma tesisine zarar vermeyecek nitelikte olması hususu da ayrı bir yükümlülüktür.
Saniyen, yine icra satışları dahil, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi dahilinde faaliyette bulunacak kişiler OSB Kanunu'na göre “ Katılımcı sıfatını”nı haizdirler ve ayrıca bir karar ve hüküm istihsaline gerek kalmaksızın Kanun, yönetmelik ve OSB organlarının tesis edip, uygulamakta olduğu temel nizama uyma mükellefiyetlerini haizdirler.
4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 15.maddesinin 4.fikrası ve 5. fıkrası gereği : OSB 'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların İcra yolu ile satışı halinde; Bakanlık (Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ) ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla Bölgenin Ana Sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında Ana Sözleşme de yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.
Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde kredi alacaklısı kuruluş satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin Ana Sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde sarmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.
4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 18.maddesi gereği: Katılımcılara tahsis olunan yerlere ilgili borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satış işlemi yapılamaz.
Fazlaya ilişkin haklarımız saklı kalmak kaydıyla; Satış tarihine kadar doğmuş/doğacak bir borç olursa bu meblağın, öncelikle, — satış bedelinden kesilmesi; alacağa mahsuben satış yapılması halinde alacaklıdan tahsil edilerek depo ettirilmesi ve her iki durumda da ihalenin kesinleşmesi sonrasında tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir.
Ayrıca İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesindeki mevcut ve/veya gelecekteki tezyidi bedel, kamulaştırmasız el atma ve rüc'u davaları, arsa alımlarından ve sair bölge ile yükümlülükler ve ferilerinden herhalükarda alıcı kayıtsız şartsız sorumlu olup, bu yükümlülükler kesinleştiğinde borç miktarına ayrı olarak ilave ve dahit edilmek üzere 31.12.2021 tarihi itibariyle tahakkuk etmiş borclarından vadesi geçmiş 2.825.007,88 TL borcu bulunmaktadır.
OSB Kanununun 18. müddesi 9. fıkrası hükmüne göre satışa katılacak kişilerden İStandDil İcPt
Organize Sanayi Bölgesi (İDOSB) tarafından hazırlanacak “ UYGUNLUK GÖRÜŞÜ YAZISI”nın
alınması zorunlu olup, uygunluk görüşü yazısını ibraz etmeyen alıcılar ihaleye katılamayacaklardır.

7- Adalet Bakanlığı Müsteşarlık Makamının 04/01/2013 tarih ve 2013/21 sayılı yazısı doğrultusunda ve İİK 9.Maddesinin " İcra İflas dairelerine yapılacak her türlü nakdi ödemenin Adalet Bakanlığı tarafından uygun görülecek bankalarda İcra İflas dairesi adına açılan hesaba yapılır. " amir hükmü gereğince "İhale Teminat Bedeli" dahil her türlü ödemenin; icra ve iflâs dairesinin banka hesabına doğrudan veya havale yoluyla veya internet bankacılığı yolu ile ya da anlaşmalı banka olan Vakıfbank tarafından icra ve iflâs dairelerine kurulan POS cihazı üzerinden yatırılması; bu itibarla %20 nakit teminatın Müdürlüğümüzün T.C.Vakıfbank İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Şubesinde bulunan TR**********************77 IBAN nolu "Kasa Emanet Hesabı"na, ihale saatinden önce yatırılması gerekmektedir. " Katılımcıların ihale sırasında , ihaleye girilecek dosya numarası yazılı banka dekontunu ibraz etmeleri zorunlu olup, nakit teminat kabul edilmeyecektir"

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/351 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/02/2022
İCRA İFLAS KANUNU 127. MADDESİNE GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez Tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip borçlusuna / borçlularına / ilgililere / hak sahiplerine gönderilen satış ilanı tebligatlarının tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


Geri Dön