Genel

Tuzla'da işgal edilen bölgelerdeki villalar yıkıldı!

Tuzla sahil hattında bulunan villalar ve ticari işletmeler tarafından "Özel mülktür girilemez" tabelaları asılan tenis kortu, basketbol sahası, özel iskele ve kafeteryalar belediye tarafından yıkıldı

Tuzla'da vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine çalışma başlatan belediye ekipleri 30 yıldan bu yana işgal edilen noktaları tespit ederek, 3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında 20 gün öncesinden villa sahipleri ve site yöneticilerine sahiplerine tebligat gönderdi. Hazine'ye ait olan bu noktalarla ilgili gönderilen tebligata rağmen villa sahiplerinin bir girişimde bulunmaması üzerine belediye yıkım kararı aldı. Tuzla Belediyesi'ne ait Zabıta, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri'ne bağlı ekipler, halkın sahile inmesini engelleyen istinat duvarları, tel örgüler ve demir korkulukları yıkarak 30 yıllık işgali sonlandırdı.

"ÖZEL MÜLK" TABELASI ASMIŞLAR
Kıyı Kanunu'na göre 'kamusal alan' niteliği taşıyan ancak site ve villa sahiplerinin keyfi olarak işgal ettiği alanlar yıkımla birlikte halkın hizmetine açıldı. İstinat duvarı, çit ve demir korkuluklarla çevrilerek "Özel mülktür girilemez" tabelaları asılan tenis kortu, basketbol sahası, özel iskele ve kafeteryalar birer birer yıkıldı.Yeni imar yolları açılarak işgalden kurtarılan sahil hattının "1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi" yle yeni bir çehreye kavuşacağı bildirildi. Halka açık mevcut 2.5 kilometrelik sahil şeridinin çalışmaların sona ermesiyle birlikte 11.5 kilometreye çıkarılacağı öğrenildi.

Vatandaşlar halk plajına kavuşacak

Tuzla Belediyesi'nce, hafriyatlar kaldırıldıktan hemen sonra hızla uygulamaya konulacak "1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi" kapsamında sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları oluşturulacak. Projeyle, 25 kilometre uzunluğunda sahil bandına sahip Tuzla'da yaşayan vatandaşlar, yaz aylarında rahatça denize girebileceği bir plaja da kavuşmuş olacak.

Kimseye ayrım yok...

Yıkımın gerçekleştirildiği kıyıda CHP eski Tuzla İlçe Başkanı ve Tuzla Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hasan Uzunyayla, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici gibi ünlü kişilerin evleri de yer almasına rağmen yıkım sırasında herhangi bir ayrıcalık yapılmadığı görüldü.
Erdoğan YAPIK-Gül KİREKLO/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tuzla sahili artık vatandaşın

Tuzla sahillerini istinat duvarı, çit ve demir korkuluklarla çevirip `özel mülktür girilemez' tabelaları asarak işgal eden tesisler yıkıldı. 25 km'lik sahilin 2.5 km'sini kullanan Tuzlalılar'ın kullanım alanı 11.5 km oldu

Tuzla Belediyesi, Hazine'ye ait olan ancak işgal edilen noktaları tespit ederek, villa sahipleri ve site yöneticilerine, Kıyı Kanunu'nun ilgili maddesine dayanarak 20 gün önce tebligat yaptı. Tanınan sürede işgal kaldırılmayınca belediye ekipleri harekete geçti. Ekipler, halkın sahile inmesini engelleyen istinat duvarı, tel örgü ve demir korkulukları, `özel mülktür girilemez' tabelaları asılan tenis kortu, basketbol sahası, özel iskele ve kafeteryaları yıkarak 30 yıllık işgali sonlandırdı. Kıyı Kanunu'na göre `kamusal alan' niteliği taşıyan, ancak keyfi olarak işgal edilen alanlar halkın hizmetine açıldı.

Yeni imar yolları açılan sahil bandı, "1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi"yle yeni bir çehreye kavuşacak. Tuzla Belediyesi'nce, hafriyatlar kaldırıldıktan sonra, uygulamaya konulacak proje kapsamında; sosyal ve spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları oluşturulacak. Projeyle, Tuzlalılar, yazın denize girebileceği bir plaja da kavuşmuş olacak. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, halka açık 2.5 kilometrelik sahil şeridinin söz konusu çalışma tamamlandığında 11.5 kilometreye çıkarılacağını söyledi. Yazıcı, "Tuzla sahillerinde bir `leb-i derya' alanı oluşturacağız. Bu, Tuzla adına ayrıcalık olacak. Halkımız bu hizmetlere fazlasıyla layıktır" dedi.
Gül ÇELİKKOL, Bünyamen DEMİRKAN/Star

Tuzla sahilinde yıkım

Tuzla'nın giderek popülerleşen 25 kilometrelik sahilinde, sadece 2.5 kilometrelik kısmı halka açıktı. Yakında 11.5 kilometresi açık olacak.
 
Tuzla Belediyesi dün  `halkın sahile inmesini engelleyen' ve `kaçak olarak yapılan', `istinat duvarı, çit ve demir korkuluklarla çevrilerek özel mülktür girilemez' tabelaları asılan bölgelerde yıkım yaptı. Yıkım kapsamında kıyıdaki bazı tenis kortları, basketbol sahası, özel iskele ve kafetaryalar yerle bir edildi. 
Tuzla Belediyesi, Hazine'ye ait olan ancak işgal edilen noktaları tespit ederek, işgali yapan villa sahipleri ve site yöneticilerine, 3621 sayılı Kıyı Kanunu'nun ilgili 6. maddesine dayanarak, 20 gün öncesinden tebligat yapmıştı. Ancak site yöneticileri ve villa sahipleri, tanınan süre içerisinde işgali kaldırmadı. Bunun üzerine Tuzla Belediyesi'ne bağlı Zabıta, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekipler yıkım için geldi.
Tuzla Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni imar yolları açılarak işgalden kurtarılan sahil bandı `1. Etap Çevre Düzenleme ve Bitkilendirme Projesi'yle yeni bir çehreye kavuşacak. Hafriyatlar kaldırıldıktan sonra, hızla uygulamaya konulacak proje kapsamında sosyal tesisler, spor tesisleri, yeşil alanlar ve yürüyüş parkurları oluşturulacak.
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, çalışma tamamlandığında halkın kullandığı sahil şeridinin 11.5 kilometreye çıkarılacağını açıkladı.  Yazıcı, "İstanbul Valiliği ve Tuzla Kaymakamlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmayla, sahillerimizi tüm Tuzla halkının hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Tuzla sahilleri, yeni dolgu alanlarında yaptığımız çalışmalarımız tamamlandığında, İstanbul'un ender, güzel yerlerinden birisi olacak. Tuzla sahillerinde bir leb-i derya alanı oluşturacağız. Bu, Tuzla adına bir ayrıcalık olacak. Tuzla halkımız buna fazlasıyla layıktır."
Radikal