Perakende

TV pazarı dünya kupası ile hareketlendi. TV alırken nelere dikkat etmelisiniz?

TV pazarının bu yılı 3.5 milyon adetle tamamlaması bekleniyor. Yüksek teknoloji ve geniş ekran TV'lere ilgi artarken  toplam cironun yüzde 95'inin akıllı TV'lerden gelmesi ön görülüyor.5 milyon adet satış adedi ile tamamlaması beklenen TV pazarı yaklaşan dünya kupası ile hareketlendi

Bu yılı 3.5 milyon adet satış adedi ile tamamlaması beklenen TV pazarı yaklaşan dünya kupası ile hareketlendi. Türkiye’de TV pazarının ağırlıklı olarak 55 inç ve üstü 4K Ultra HD TV’lerde büyüdüğüne dikkat çekilirken, 2022 TV pazarında toplam cironun yaklaşık yüzde 95’inin akıllı TV’lerden geleceği tahmin ediliyor. Milliyet Gazatesi'nden Hanife Baş TV pazarıyla ilgili gelişmeleri aktarırken TV alırken dikkat edilmesi gereken noktalara da dikkat çekti.

 

Katar'da 21 Kasım'da başlayacak olan Dünya Kupası'nın TV pazarını hareketlendirdiğini ve ekran büyüklüğü 75 inç olan fiyatı 1500 dolar civarında olan televizyonların tercih edildiğini belirten Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy dünyada üst segment ve ileri teknolojilere sahip TV’lere talebin arttığını söyledi. Türkiye pazarında da yüksek teknoloji TV'lerine olan talebin giderek arttığını belirten Gürsoy, 75 inç ve üzeri 1500 dolar üstü fiyat segmentindeki ürün grubunun satışında yüzde 28 artış yaşandığını belirtti. Samsung'un bu ürün grubunda yüzde 67 pazar payı ile lider konumda olduğunu ifade eden Gürsoy, "Satış rakamlarının Dünya Kupası’nın da etkisiyle daha da artacağını öngörüyoruz. Tüketici taleplerinin premium TV’lere doğru artacağını öngörüyoruz" diye konuştu.  

TV alırken nelere dikkat etmelisiniz?

- Satın alma kararı vermeden önce hangi amaç için alacağınıza karar verin. Sinema filmi, maç izlemek istiyorsanız ilk bakmanız gereken şey alacağınız TV'nin görüntü kalitesi olmalı.

-Son dönemde tercih edilen TV'lerde ultra HD, 4K, 8K çözünürlük öne çıkıyor. UHD çok yaygınlaştı, 4K içerik de artıyor. 8K görüntü kalitesinde en üst nokta ama çok şu an için fazla içerik yok.

- Ekran kalitesine dikkat edin. LED, OLED, QLED, Nanocell ekran alternatifleri var. OLED çok yaygın. Quantum dot teknolojisiyle tasarlanmış QLED ekranlar da daha iyi TV deneyimi sunuyor.

-Alacağınız TV'nin ekran boyutunun odanızın büyüklüğüne göre seçin. 3 metrelik izleme mesafesi için 80 inç öneriliyor.

- İşletim türü olarak Smart TV ve Android TV’den birini tercih ederseniz televizyondan internete de girebilirsiniz.

- HDMI, USB, VGA gibi girişleri olursa daha fazla cihazla bağlantı kurabilir, TV'nizi daha işlevsel kullanabilirsiniz.

 

Axen 4K ultra HD televizyonlarda şaşırtan fiyatlar... İşte 28 Ekim 2022 fiyat listesi...

LG televizyon alana hem 2 bin 500 TL indirim hem 3 bin TL yakıt puan hediye! İşte 28 Ekim 2022 fiyat listesi…

Philips televizyona 800 TL indirimle sahip olun! İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi…