Teknoloji

Twitter, o ülkeye savaş açtı! İşte nedeni...

Twitter, Hindistan hükümetine dava açtı. Hükümetin korona politikasıyla ilgili eleştirilerine kadar çok sayıda içeriğin kaldırılmasını talep ediyor. ABD şirketinin emirlerin yargısal incelemesini alma girişimi, Yeni Delhi ile artan bir çatışmanın parçası olarak tanımlanıyor

Twitter,  bu sabah bir Hindistan mahkemesinden, yetkililerin yetkilerini kötüye kullanma iddiasında bulunan yasal bir itirazda, konuya aşina olan bir kaynağın, sosyal medya platformundan içeriğin kaldırılmasına yönelik bazı hükümet kararlarını bozmasını istedi. ABD şirketinin emirlerin yargısal incelemesini alma girişimi, Yeni Delhi ile artan bir çatışmanın parçası olarak tanımlanıyor. 

Geçtiğimiz yıl Hindistan makamları Twitter'dan bağımsız bir Sih devletini destekleyen hesaplar, çiftçilerin protestoları hakkında yanlış bilgi yaydığı iddia edilen gönderiler ve hükümetin COVID-19 pandemisini ele almasını eleştiren tweetler dahil olmak üzere içerik üzerinde harekete geçmesini istedi.

Hindistan'ın BT bakanı Ashwini Vaishnaw Salı günü Reuters ortağı ANI'ye Twitter'ın yasal hamlesi hakkındaki soruları yanıtlarken, "Herhangi bir sektörde, herhangi bir şirket, Hindistan yasalarına uymalılar." Hindistan hükümeti daha önce Twitter da dahil olmak üzere büyük sosyal medya firmalarının yasal statülerine rağmen kaldırma taleplerine uymadığını belirtmişti. 

Geçen ayın sonlarında Twitter, bazı emirlere uymaması durumunda BT bakanlığı tarafından cezai takibat konusunda uyarı almıştı. Kaynak, Twitter'ın bir dizi içerik olarak mevcut olan sorumluluk muafiyetlerini kaybetmemek için bu hafta uyum sağladığını ifade etti. 

Hindistan'ın güneyindeki Karnataka eyaletindeki üst mahkemeye sunduğu bir dosyada Twitter, bazı çıkarma emirlerinin Hindistan'ın bilişim yasasının usul gerekliliklerini karşılamadığını savundu, kaynak, hangilerinin incelenmesini istediğini belirtmeden söyledi.

Kaynak, bazılarının siyasi partilerin resmi yetkilileri tarafından yayınlanan ve engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali anlamına gelen siyasi içerikle ilgili olduğunu söyledi. Küçük BT bakanı Rajeev Chandrasekhar, Twitter'ın yasal hamlesinden saatler sonra, firma adını vermeden, yabancı sosyal medya aracıları da dahil olmak üzere tüm şirketlerin mahkemelere yaklaşma hakkına sahip olduğunu belirtti. 
Şirket ayrıca Hindistan'da polis soruşturmalarına tabi tutuldu ve geçen yıl birçok hükümet bakanı, Twitter'ı yerel yasalara uymamakla suçlayarak yerel olarak geliştirilen Koo platformuna iletti. 

 

Twitter ayrıca, politika ihlallerini gerekçe göstererek, politikacılar da dahil olmak üzere etkili kişilerin hesaplarını engellediği için Hindistan'da bir tepkiyle karşı karşıya kalmış durumda. Sektör şeffaflığı raporlarının gösterdiğine göre, içeriğin kaldırılması için hükümetin en yüksek talepleri arasında yer alan Hindistan, yeni BT kurallarında, sosyal medya firmalarının içerik denetleme kararlarını tersine çevirme gücüne sahip, hükümet tarafından yürütülen bir temyiz panelinin getirilmesi de dahil olmak üzere bazı değişiklikleri düşünüldüğü biliniyor.  Yeni Delhi, şirketlerin Hintlilerin anayasal haklarını ihlal etmesi nedeniyle bu tür önlemlere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

https://emlakkulisi.com/altini-olanlar-hemen-buraya-bakin-islam-memisten-bomba-gibi-tahmin-geldi-bu-rakamlari-duyan-kulaklarina-inanamadi/712651