Teknoloji

Twitter’a rakip olarak çıkan Threads 70 milyon kullanıcıya ulaştı!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı bugün itibarıyla 70 milyonu buldu.Bloomberght’nin haberine göre Zuckerberg, gelinen son nokta ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "Bu sabah itibarıyla Threads'e 70 milyon kayıt gerçekleşti

Musk'ın Twitter'da yaptığı farklılıklardan memnun kalmayan kullanıcıları çekmek için Threads'i kuran Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads hesabından platforma kayıt olanların sayısına ilişkin son verileri paylaştı.

Bloomberght’nin haberine göre Zuckerberg, gelinen son nokta ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda, "Bu sabah itibarıyla Threads'e 70 milyon kayıt gerçekleşti. Bu rakam bizim beklentilerimizin çok ötesinde oldu" ifadelerine yer verdi.

Threads'in kullanıcı sayısının hızlı şekilde artmasının en büyük etkenin kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla platforma giriş yapabilmelerinin olduğu ifade edildi.

THREADS ÇARŞAMBA GÜNÜ START VERMİŞTİ

Meta, Twitter'a rakip yeni sosyal medya platformu Threads'i çarşamba günü kullanıcıların hizmetine sunmuştu. Twitter ile arayüzü benzerlikleri gösteren Threads ile ilgili açıklama yapan Meta, Threads'in Instagram ekibi tarafından oluşturulmuş yeni bir uygulama olduğunu, metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için yapılandırıldığını belirtmişti.

Threads uygulamasında karakter sınırlaması 500 olarak belirlendi. Uygulamada, bağlantılarla birlikte, fotoğraf ve 5 dakika uzunluğundaki videoları paylaşılabilecek.

 

TWİTTER, META’YI DAVA İLE TEHDİT ETMİŞTİ

Threads kullanıma açılması ile birlikte yoğun bir ilgi ile karşılanırken Twitter, Threads nedeniyle Meta'ya karşı yasal işlem başlatma uyarısını yapmıştı.

Zuckerberg'e mektup gönderen Twitter'in avukatı Alex Spiro, Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini kasıtlı ve yasa dışı şekilde kötüye kullandığını ileri sürerek, bu konuda ciddi endişeleri olduğunu ifade etmişti.

Eski Twitter çalışanlarını Meta’nın geçen yıl işe aldığını belirten Twitter'in avukatı Spiro, şirketin kasıtlı olarak bu çalışanları aldığını ve birkaç ay içinde Meta'nın taklit uygulaması Threads’ı geliştirmeleri için görevlendirdiği iddiasını ortaya atmıştı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rekabet güzel, hile değil." değerlendirmesini yapmıştı. Meta şirketinin İletişim Direktörlüğünü yapan Andy Stone ise Twitter'in avukatının iddialarına karşılık olarak “Threads'in mühendislik ekibinde bulunan hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değildir. Bu iddialar saçmalıktır” ifadesini kullanmıştı.