Teknoloji

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar... Threads'in hızla popülerlik kazanması ve büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşması, analistlerin Meta için gelecek yıllarda önemli bir nakit akışı sağlayabileceği yönündeki tahminlerini destekliyor

Sosyal medya devi Meta'nın yeni metin tabanlı platformu Threads, piyasaya sürülmesinden bu yana Twitter kullanıcı trafiğinde yavaşlama yaşanmasına neden oldu. Threads'in hızla popülerlik kazanması ve büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşması, analistlerin Meta için gelecek yıllarda önemli bir nakit akışı sağlayabileceği yönündeki tahminlerini destekliyor.

Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı!

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in piyasaya sürülmesinden itibaren hafta sonu içerisinde 100 milyon kayda ulaşmasıyla ilgili memnuniyetini dile getirdi. Zuckerberg, çoğunlukla organik talep olduğunu ve henüz birçok promosyon etkinleştirmediklerini belirtti.

8 milyar dolarlık bir gelire ulaşabileceği tahmin ediliyor!

Evercore ISI analistleri ise Threads uygulamasının Meta için gelecek birkaç yıl içinde ciddi bir nakit akışı sağlayabileceğini öngördü. Analistler, Threads'in günlük 200 milyon aktif kullanıcıya ve gelecek 2 yıl içinde yıllık 8 milyar dolarlık bir gelire ulaşabileceği tahmininde bulundu.
 

Karakter sınırı 500,  video süresi 5 dakika

Threads, 5 Temmuz'da kullanıma sunulan bir platform. Meta, Instagram ekibi tarafından oluşturulan Threads'i metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için bir uygulama olarak tanıttı. Platformda karakter sınırının 500 olduğu ve bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakikaya kadar uzunluktaki videoların da paylaşılabileceği belirtiliyor.

Threads'in hızlı bir şekilde popülerlik kazanması, Twitter'ı endişelendirdi. Twitter avukatı Alex Spiro, Meta'ya bir mektup göndererek Threads'in Twitter'ın ticari sırlarını ve fikri mülkiyetini kötüye kullandığını iddia etti. Spiro, Meta'nın eski Twitter çalışanlarını işe alarak Threads'in "taklit" bir uygulama olduğunu öne sürdü.

Meta ve Twitter arasındaki bu rekabet, sosyal medya alanında hızla değişen bir ortamın yansıması olarak görülüyor. Threads'in başarısı ve kullanıcı trafiğindeki etkisi, sektördeki rekabetin daha da kızışmasına neden olabilir. Bu gelişmelerin, kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve yenilikçi özellikler sunmak için daha fazla rekabet getireceği düşünülüyor.

Xiaomi Redmi Note 12 128 GB Akıllı Telefon en ucuz nerede satılıyor? İşte güncel fiyat listesi

Taksitle Apple iPhone 13 nasıl alınır? Kaç taksit yapılıyor?

Teknosa'da Apple iPhone 11 fiyatları dikkat çekti; Taksit oluyor mu?