Teknoloji

Twitter’dan yeni uygulama! Artık çeviri özelliği yok!

Sevilen sosyal medya platformu Twitter,  kullanıcıların başka ülkelerden atılan twitleri kendi diline tercüme etme olanağı veren çeviri özelliği kaldırıldı. Bu hizmetin “twitter blue” özelliği gibi paralı hale getirilip getirilmeyeceği ise merak ediliyor.Son olarak farklı dillerde konuşan kullanıcıların birbirlerinin attıkları twitleri anlayabilmelerini sağlayan çeviri özelliği kaldırıldı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip Twitter’da yeni uygulamaların arkası kesilmiyor. Son olarak farklı dillerde konuşan kullanıcıların birbirlerinin attıkları twitleri anlayabilmelerini sağlayan çeviri özelliği kaldırıldı.

Bundan sonraki aşamada  oldukça yaygın kullanılan twit çeviri özelliğinin Türkiye’de “mavi tik” olarak da bilinen ve hesap sahibinin gerçek kişi olduğunun twitter tarafından onaylandığını belirten “twitter blue” özelliği gibii paralı hale dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği merak ediliyor.

 

ÇEVİRİ ÖZELLİĞİNE PARA MI ÖDENECEK?

Dünyadaki hemen her ülkeden sayıları milyonları bulan kullanıcılarıyla beğenilen sosyal medya uygulaması  Twitter’da bir süredir kullanımda olan çeviri özelliği sayesinde farklı dillere sahip kullanıcılar, birbirlerinin twitlerini okuyabiliyordu.  Ancak yapılan değişiklikle birlikte bu özellik tüm kullanıcılara kapatıldı.

Peki Twitter çeviri özelliği neden kaldırıldı? Twitter çeviri ücretli mi olacak?

Peki Twitter, çok kullanılan bu özelliği neden kapatma kararı aldı? Bir kaç gündür çeviri özelliğinde yaşanan sorunlar uygulamada bir hata geliştiği  tartışmalarına yol açmıştı. Ancak bugün gelen bilgilere göre, ünlü platformun destek merkezine bu konuda gelen şikayetler arttı.

NTV’de yer alan habere göre, Yabancı dilde twitlerin altında yer alan “çevir” tuşu hala mevcut olmasına rağmen şu an çeviri özelliği kullanılamıyor. Bazı kullanıcılar bunu uygulamada meydana gelen bir sorun olarak yorumlarken, buna karşın Twitter’ın bu özelliği paralı hale getirebileceği de tartışılıyor.

TWITTER BLUE ÖZELLİĞİ Mİ OLACAK?

Elon Musk’ın satın almasından sonra çeşitli özelliklerin paralı hale getirildiği Twitter’da yaşanan bu sorunun da benzer nedenle olabileceği ve çeviri özelliğinin  twitter blue kapsamına alınarak ücretli hale getirileceği de iddialar arasında.

Daha önce tanınmış kişi veya işinde isim yapmış kurum / kuruluşlara verilen mavi tik rozeti de Elon Musk’ın ani kararıyla “Twitter Blue” adıyla ücretli hale getirilmiş ve bu oldukça tartışma yaratmıştı.

 

Daha önce sadece tanınmış kişi ve kurumlara, ücretsiz olarak verilen mavi tık, artık profilinde doğrulanmış bir mobil telefon numarası yer alan tüm kullanıcılara ücretini ödemeleri halinde açık hale getirildi. Her twitter kullanıcısı Twitter Blue abonesi olması halinde mavi tik yani hesabının doğrulandığına dair rozeti alabiliyor.   

Twitter Blue abonesi olmanın ücreti ise aylık 150 TL olarak belirlenirken, yıllık abonelik için web’den satın alma yapılırsa 1.569 TL, cep telefonu ile uygulamadan satın almalarda 2.199 TL ödeniyor.