Kent Haberleri

TZOB Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi temel atma töreni gerçekleşti!

Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de, ülkenin coğrafi konumu ve yapısı gereği kırsal kesimdeki nüfusun azalmaması gerektiğini belirterek, "Bunun yolu da şehirde ne varsa onları köylere de tesis etmekten, temin etmekten geçiyor" dedi.


Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB), Yenimahalle Çamlıca Mahallesi'nde inşa edilecek eğitim merkezi ve sosyal tesisinin temeli törenle atıldı.


Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünyanın en zor coğrafyasının merkezinde, çevresindeki bütün olumsuzluklara rağmen istikrarlı gelişmesini sürdürdüğünü söyledi.


Dünya genelinde bilim, iletişim, ulaşım ve sanayinin son derece ilerlediğine işaret eden Bayraktar, beslenme ve barınmanın ise insan yaşamı için önemini koruduğunu dile getirdi. 


Bayraktar, dünya gelişirken gıda üretimi ve kalitesinin her geçen gün daha da önem kazandığına işaret ederek, "Türkiye, bir çok özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bir tarım ülkesi. Dünyada şehirlerin nüfusu artarken, kırsal kesimin nüfusu azalıyor. Türkiye'de, coğrafi konumu ve yapısı gereği kırsal kesimdeki, köylerdeki nüfusu tutmamız lazım. Bunun bir yolu da şehirde ne varsa köylere de onları tesis etmekten, temin etmekten geçiyor" diye konuştu.


-"Eğitim, kayıt dışılığın önlenmesi açısından önemli"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de tarımın, 76 milyon ve bütün dünyayı ilgilendiren çok önemli bir konu olduğunu ifade etti.


Eğitimin ihmal edilmemesi gereken en önemli alanlardan birisi olduğuna dikkati çeken Çelik, kalkınan ve gelişen ülkelerin başarılarının altında eğitim sorununu çözmelerinin yattığını anlattı.


Çelik, eğitim zincirinin, tarım ve üretimdeki kalitenin artması açısından son derece önemli bir tablo arz ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:


"Eğitim, kayıt dışılığın önlenmesi açısından da önemlidir. Türkiye'de son 10 yılda yapılan yoğun çalışmalar neticesinde istihdamdaki kayıt dışılık yüzde 52'den yüzde 36'lara gerilemiştir. Bu gerileme, önemli bir oranı ortaya koymaktadır. Düşüş önemlidir ancak halen yüzde 36 olduğu düşünülürse ve bunun da önemli ölçüde tarım sektöründe gerçekleştiği ifade edilirse bu merkezlerin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anlarız. Tesisin, kayıt dışılığın önlenmesine de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum."


 


AA