Kent Haberleri

Uber tamamen ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor!

Güneydoğu Anadolu bölgesinde on binlerce binanın yıkıldığı depremin ardından çok sayıda özel şirket yardım çalışmaları yürütüyor. İstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen tarih ve saatlerde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu. İşte Uber'in ücretsizİstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen tarih ve saatlerde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu

Güneydoğu Anadolu bölgesinde onbinlerce binanın yıkıldığı depremin ardından çok sayıda özel şirket yardım çalışmaları yürütüyor. İstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen tarih ve saatlerde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu. İşte Uber'in ücretsiz çalıştığı o günler...

6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarçuk olan depremde şimdiye kadar 16 bin 170 kişi öldü, 64 bin 194 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen depremin ardından saat 13.25'te meydana gelen artçı sarsıntıya Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha eklendi.

Deprem bölgesine yardım için tüm Türkiye seferber oldu.

UBER DEPREM YARDIM MALZEMELERİNİ ÜCRETSİZ TAŞIYOR

Ulaşım şirketi Uber, kullanıcılara gönderdiği bir e-posta ile deprem yardım malzemeleri toplayacaklarını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre, kullanıcıların ücretsiz olarak arayabilecekleri "Deprem Yardımı" seçeneği, 8-10 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında İstanbul'da Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 10:00-17:00 saatleri arasında hizmet verecek.

Sorumlu taksi şoförlerine deprem yardım malzemelerinin taşınabilir teslimatı. Uber, ihtiyaç listesini de kullanıcılarıyla paylaştı. Ayrıca listedeki eşyaların yeni, kullanılmamış ve temiz olması gerektiğini söyledi.

KULLANILMAMIŞ GİYİM EŞYALARI KABUL EDİLİYOR

Uber'in bir deprem bölgesinde ihtiyaç duyduğu ortak malzeme listesi arasında battaniye, nevresim, yastık, temiz bebek kıyafetleri, güç bankaları, kışlık botlar, kışlık montlar, eşarplar, bereler ve elpenler yer alıyor.

Toplanan yardım malzemeleri, deprem bölgesine teslim edilmek üzere İstanbul'daki Yenikapı Avrasya Fuar Merkezi ve Kartal Lojistik Merkezi'ne ulaştırılacak. Yardım malzemeleri içinde ikinci el ürünlerin kabul edilmeyeceğini, sadece kullanılmamış malzemeler kabul edileceğini belirtelim.

Son olarak 'Deprem Yardım' talebinin, Uber kullanıcısının en yakınında bu kampanya için çalışan ve o an müsait olan bir taksi sürücü ortağına yönlendirileceğini belirtelim.