31 / 08 / 2024

Üç büyük aileden alışveriş merkezi

Üç büyük aileden alışveriş merkezi

İzmir'in önde gelen aileleri Gürel, Özgener ve Karabacaklar, global krize rağmen güçlerini birleştirerek dün 12 milyon dolarlık dev yatırımın temelini attı.



3 ailenin ortaklaşa inşa edeceği 40 dükkan kapasiteli, ve ara sanayi ürünlerinin satılacağı alışveriş merkezinin temeli dün Işıkkent'te düzenlenen törenle atıldı.

Temmuz'da biter
7 bin metrekarelik alana kurulu tesisin toplam kapalı alanının 10 bin metrakare olacağını belirten merkezin ortaklarından Tankut Karabacak, "İzmir'de ara sanayi ürünlerinin bir arada bulunabildiği bir alışveriş merkezi yoktu. Biz de bu açığı görerek, Nisan ayında buradaki arsamızı aldık. İnşaatı Temmuz ayına kadar tamamlayacağız" dedi.

10 bin metrakarelik kapalı alana sahip olması planlanan alışveriş merkezinin alt katı kapalı otopark olacak ve otoparktan her mağazaya ayrı çıkış merdivenleri bulunacak. Gürel Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Gürel, "Krizi yatırımla fırsata çeviriyoruz. Özgener, Karabacak ve Gürel aileleri olarak bu inşaatı ortak yapmamız, ileride de bu gibi işlerde beraber büyüme kararı almış olduğumuzu gösteriyor. Alışveriş merkezimiz modüler sistemde inşaa ediliyor. İhtiyaca göre büyüyüp küçülebilen ünitelerden meydana gelen inşaatımızın planından temel atımına kadar büyük emek harcayan Tankut Karabacak'a çok teşekkür ederim. Ortaklığımız için de en büyük görevi yine Tankut Karabacak yaptı" dedi.

Yeni Asır

Geri Dön