29 / 06 / 2024

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!

Üç dünya devi yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan dolar kuru için tahminlerini peş peşe açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda kaç TL olacak?



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) nette döviz alımlarıyla beraber dolar/TL'de gözlenen yatay seyir ve TL'nin görece yüksek getirisi, hem yabancı hem de yerli yatırımcılar için Türk Lirası'nın cazibesini artırıyor.

Türk Lirası, geçen sene Eylül'den bu yana aylık bazda sürekli bir değer kaybı yaşamıştı fakat mart ayında, dolar karşısında yüzde 3.5'lik belirgin bir düşüşle Temmuz ayından bu yana en büyük değer kaybını yaşadıktan sonra, Nisan'da hafif bir toparlanma yaşadı.

Paylaşılan detaylara göre Mayıs'ta da Türk Lirası, dolar karşısında neredeyse aynı seviyelerde değer kazandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın mayıs ayı piyasa katılımcıları anketinde, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi 41,80 Türk Lirası şeklinde kaydedildi. Küresel bankaların yıl sonu dolar tahminlerine ilişkin ardı ardına açıklamalar gelmeyi sürdürüyor. 

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!

JP MORGAN'DAN 2024 SONU İÇİN DOLAR/TL TAHMİNİ

JP Morgan, ülkemizdeki politika faizinin ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığına dair artan güveni belirterek, dolar/TL paritesi için sene sonu beklentisini 36'dan 35,5'e revize etti.

Söz konusu banka, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceğine inandığını kaydetti.

Ayrıca bunun dışında Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS)/Devlet tahvilleri için yatırım tavsiyesini "ağırlığı artır" seviyesine yükseltti.

BANK OF AMERİCA

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Bank of America geçtiğimiz hafta, Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin kaleme aldığı raporda dolar/TL ve enflasyon tahminlerini de açıkladı.

Üç dünya devinden peş peşe dolar kuru tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? Hemen bakın!

Söz konusu bu raporda, Türk lirası ve Türk lirası cinsi tahvillerde pozisyonlanmanın genel şekilde yaygın olduğu ve TL'deki kalabalık pozisyonlanmayla enflasyondaki ataletin ana endişe kaynakları olduğu kaydedildi.

Yerel seçimlerden bu yana yurt içi döviz talebinin tersine döndüğü ve bankalarla gerçekleştirilen görüşmelerde, satış tarafında hem bireysel yatırımcıyı hem de kurumsal şirketleri gördüklerini kaydettiler.

Merakla beklenen raporda, Türk Lirası'nın istikrara kavuşması durumunda dolarizasyonun tersine dönme eğiliminin yaz aylarında devam edebileceği kaydedildi. Yüksek enflasyon seviyeleri göz önüne alındığında, sermaye girişlerinin yavaşlaması halinde Türk Lirası'nda bir miktar nominal değer kaybı olabileceği bekleniyor.

Paylaşılan detaylara göre Bank of America, Dolar/TL'nin sene sonunda 38 seviyesinde olmasını bekliyor.

HSBC DOLAR/TL BEKLENTİSİ

HSBC Stratejistleri, 13 Mayıs 2024 tarihli notlarında, Dolar/TL sene sonu tahminlerini açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini ve son enflasyon beklenti anketini baz alarak güncellediklerini kaydeden HSBC yetkilileri, makro ve mali değerlendirmelerinin "büyük ölçüde" değişmediğini belirtti.

Verilen detaylara göre HSBC, notta dolar/TL'nin yukarı yönlü yavaş ve sınırlı hareket edeceği görüşünü koruduğunu ve 36,0 olan sene sonu tahminlerini değiştirmediğini kaydetti. Diğer bir taraftan Türk Lirası'nın  reel olarak istikrarlı kalması durumunda dolar/TL'nin sene sonunu 37-40 aralığında tamamlayabileceği vurgulandı.

1 Haziran 2024 güncel motorin, LPG ve benzin fiyatları!

Milli Emlak  Ankara  ve bir şehirde daha arazi satıyor! KDV'den muaf arazi arayanlara müjde!

ŞOK 5 Haziran 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! ŞOK'ta bu çarşamba indirimli ürünler sizleri bekliyor...


Geri Dön