Yeni Şirketler

Üç Haron Vakfı'ndaki seçimler mahkemelik oldu

Trilyonluk arsalarıyla gündeme gelen Ermeni Üç Haron Vakfı'nda yönetimi belirleyecek seçim yılan hikâyesine döndü

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 'hile karıştırıldığı iddiası' ile iptal ettiği seçimleri, 25 yıldır vakfı yöneten Apik Harabetoğlu yargıya taşıdı.  
 
Davaya muhaliflerin de müdahil olması olayı kördüğüm haline getirdi. Ermeni Beyoğlu Üç Horan Kilisesi Vakfı'nın sadece Beyoğlu civarında 400'ün üzerinde tapusu bulunuyor. Uzmanlar, mal varlıklarıyla dikkat çeken vakfın trilyonluk arsaların sahibi olduğunu ileri sürüyor.

Ermeni cemaatinin en varlıklıları arasında yer alan Beyoğlu Üç Haron Vakfı'nın 5 ay önce yapılan seçimleri 'hile' iddiası ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne şikayet edilmişti. Genel müdürlük de seçimleri yeterli delil varlığına dayanarak iptal ederek tekrar yapılması için 2 aylık süre vermişti. Ancak iki ay önce Apik Harabetoğlu yönetimi, Vakıflar'ın 'Seçimlerde hile yapıldı. Sadece Beyoğlu'na başka semtlerden seçmenler kaydırıldı. Bu sebeple seçimler yenilenmeli.' kararının bozulması için dava açtı. Genel müdürlük, bu süreçte yeni bir işlem yapmayarak mahkemenin sonuçlanacağı günü bekleme kararı aldı. Aradan 5 ay geçmesine rağmen bir türlü gerçekleştirilemeyen seçimlere bir kördüğüm de geçtiğimiz gün eklendi. Seçimlerde sarı liste ile yarışan, çoğu Güneydoğu Anadolu'dan göç etmiş Ermeni seçmenler, önceki gün davaya müdahil olma kararı aldı.

İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, açılan davayı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, "İlk kez böyle bir şey yaşıyoruz." yorumunda bulundu. Adını vermek istemeyen bir sarı liste seçmeni ise davadan yeni haberdar olduklarını söyledi.
Zaman/Arif Bayraktar