30 / 04 / 2024

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Mercedes'in amblemindeki 3 yıldız ne anlama gelir?

Mercedes'in sembolünün oluşumundan bu yana geçen süre zarfında sembolün ana hatlarında hiç değişiklik olmadı. Peki Mercedes'in sembolünde neden üç yıldız var? Üç yıldız neyi temsil ediyor? Detaylar haberimizde...



1880 senesinde otomobillerin icat edilmesinden sonra, Karl Benz 1883 senesinde Almanya'da Benz ve Cie şirketini, Gottlieb Daimler ise Cannstatt'ta Daimler Motoren Gesellschaft şirketini kurdu. Bu iki mucit birbirlerinden habersiz motorlu karayolu taşımacılığının temelini atmış oldular. Ürettikleri otomobillere soy isimlerini verdiler ve markalaşma yolunda hızla ilerlemeye başladılar.

1900 senesi başlarında Daimler Motoren yeni çıkarttığı otomobilene Mercedes ismini verdi. Bu Mercedes ismi Emil Jellinek'in kızının ismiydi ve kızının ismini otomobile bağışladı. Bu ilk üretiminin gerçekleştiği Mercedes, Daimler Motoren'in mühendislerinden olan Wilhelm Maybach tarafından geliştirildi. 35 beygir gücüne kadar çıkabilen bu yarış arabası, yenilikçi ve dönemin güçlü otomobili olmasıyla yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Mercedes Benz'in logosu neden yıldız? İlk Mercedes kim tarafından tanıtıldı? Sorularının cevabı haberimizde...


Geri Dön