Kent Haberleri

Üç şehre son dakika müjdesi! Bakanlık resmen açıkladı, yüzde 95'i tamam!

Üç şehre son dakika müjdesi geldi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıresmen açıkladı, yüzde 95'i tamamlandı. Acilen bu detaylara bakın...Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yapım çalışmaları devam ede havalimanı tamamlandığında Yozgat merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre kentlere de hizmet sunacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 3 Haziran 2018 tarihinde temeli atılan Yozgat Havalimanı'nda alt yapı çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Deremumlu-Fakıbeyli köyü mevkisinde yapım çalışmaları devam ede havalimanı tamamlandığında Yozgat merkez ve ilçelerinin yanı sıra çevre kentlere de hizmet sunacak.

Paylaşılan detaylara göre, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Süleyman Şahan ve Belediye Başkanı Celal Köse, havalimanı inşaatında incelemeler yaparak, müteahhit firma yetkililerinden söz konusu proje ile ilgili oldek bilgiler aldı.

AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada uçak pistiyle altyapı çalışmalarının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada üstyapı ihalesinin yapıldığını ve ağırlığın o yöne verileceğini kaydeden AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, "Terminal binası, kule ve diğer üst yapılar da yapılacak. İnşallah önümüzdeki yıl içinde de diğer kısımlar tamamlanarak havalimanımızı Yozgat'ımıza hediye edeceğiz." diye konuştu.

Verilen detaylara göre, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, açıklamasında Yozgat'a son 20 sene içinde büyük hizmetler yapıldığına değinerek, "Havalimanımız, organize sanayi bölgemiz bu çalışmalarının tamamlayıcı bölümleri olacak. Hizmet bitmez, hizmetler devam edecek. Havaalanımız şehrimize hayırlı olsun." diye konuştu.

"Havalimanı Yozgat'ın dünyaya açılan kapısı olacak"

Belediye Başkanı Celal Köse de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yozgat'a büyük destek verdiğini kaydederek önemli açıklamalar yaptı.

Şehre çok büyük yatırımların yapıldığına değinen Köse, şöyle konuştu: "Bunların başında da havaalanı projemiz geliyor. Havaalanımızın konumu doğu-batı, güney-kuzey yollarının kesiştiği noktada. Çorum OSB'ye 65 kilometre, Yozgat 1. OSB'ye 20, 2. OSB'ye 2, Boğazlıyan OSB'ye 60 kilometre uzaklıkta. Çevre şehirlerin de kullanılabileceği bir havalimanı. Yozgat'a büyük değer katacak olan söz konusu havalimanı, pek çok sektörde de gelişimimizi hızlandıracak. Dolayısıyla iş adamlarımızın da Yozgat'a geliş gidişlerinde çok büyük yarar sağlayacak. Kentimizin eğitiminden kültürüne, sanayisine, ticaretine, turizmine çok büyük katkı sağlayacak bir proje. Yozgat'ın dünyaya açılan kapısı olacak."

Belediye Başkanı Celal Köse ayrıca Ankara -Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinin de Yozgat'a büyük bir değer kattığına değinerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçenlere de teşekkür etti.