02 / 05 / 2024

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 

5 metreküp 'ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek' sorusu merak edilirken devlet tarafından verilen desteğin detayları ortaya çıktı. Bu destek kapsamında, kış aylarında vatandaşların doğalgaz faturalarında önemli bir düşüş kaydedilmişti.



Öte yandan, Mayıs 2024 yılına kadar sürecek olan bu uygulama doğrultusunda, devletin toplam destek miktarının 43 milyar liraya ulaşacağı ifade edildi. Buna göre, ücretsiz doğalgaz desteği, özellikle enerji maliyetlerindeki artış nedeni ile hanelerin bütçelerini rahatlatan bir önlem olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan 2023 yılında açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Bu neden ile 19.7 milyon haneye bu ay son kez 150 liraya denk gelen 25 metreküp doğalgaz ücretsiz olarak verileceği ifade edildi.

Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dâhil) 6 lira olduğu baz alındığında, bu ay son kez konutlardaki mutfak ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküp ücretsiz olacak ve 150 liralık bedel faturalara yansımayacak.

Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman sona erecek? 

TAKSTLİ DOĞALGAZ ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Yüksek gelen doğalgaz faturasını peşin ödemekte zorlanan ve taksitli ödeme yaparak kolaylık arayan kişilere yönelik olarak yeni müjde açıklandı. Düzenlenen yeni kampanya kapsamında doğalgaz faturasını 6 taksitle ödeme imkanı sunuldu. İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada milyonlarca doğalgaz abonesine faturalarını tek seferde ödeme yerine 6 aya kadar vadelendirme olanağı sunulacağı belirtildi.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada "İstanbullulara 7/24 kesintisiz, güvenli gaz arzı sağlayan ve konforlu bir yaşam imkanı sunan İGDAŞ, soğuk havalarla birlikte artan ısınma giderlerine, ödeme kolaylığı sağlamak için abone faturalarına kredi kartı ile “vade farksız” taksit kampanyası başlattı.

Bakan Bayraktar açıkladı! Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? 

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Emeklilere özel  indirim desteği! Doğalgazda faturalara yansıyacak yeni hamle!

Ev kiralamak üzere olanlar dikkat! Bunu yapanlar yandı! 

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön