Kent Haberleri

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023! Erdoğan, aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşüleceğini açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağını açıklamıştı. Erdoğan, aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğalgazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşüleceğini açıklamıştı. Geçtiğimiz ayın faturaları ''sıfır'2 oalrak gelirken vatandaşlar ücretsiz doğalgazın ne zamana kadar geçerli olacağını merak ediyor. Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar bedava olacak? İşte merak edilenler...

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğalgazın tarihleri belli oldu. Kararnameye göre konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023’ten 31 Mayıs 2023’e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı ile 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

O FATURALAR İNDİRİME KONU EDİLMEYECEK!

Faturalarda toplam ödenecek tutar "0" olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar ise direkt iptal edilecek.

Tahsil edilen tutarlar da şirketler tarafından 3 iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek.  Düzenlemeye göre, 1 Mayıs 2024'e kadar 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek. 

25 metreküpten eksik kalan miktar sonraki dönemdeki indirime dahil edilmeyecek. 

ÜCRETSİZ DOĞALGAZIN AYLIK KATKISI NE KADAR?

Türkiye'de dört kişilik bir ailenin senelik ortalama doğalgaz tüketimi 1.500 metreküp olarak hesaplandı.

Aylık ortalama tüketimi ise 125 metreküp olurken, kışın aylık en az doğal gaz tüketimi 250 metreküp dolayında olarak hesaplandı.

Bir sene  boyunca aylık ücret alınmayacak olan 25 metreküplük gazın bedeli ise Nisan ayı tarifesiyle metreküp başına dağıtım bölgesine göre değişiyor. 5-6 TL ortalama fiyattan yaklaşık 125 TL - 150 TL civarında hesaplanmakta.

Bugünkü fiyatlar üzerinden 12 aylık katkı da hane başına 1.500 -1800 TL civarında olacak.

Ücretsiz doğalgaz kampanyası hangi ay bitecek? Yeni ay faturaları 0 TL mi olacak?

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı! Bu kişiler resmen fatura ödeyecek! Hemen bakın!