28 / 04 / 2024

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat'ta sona erecek!

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat'ta sona erecek!

Elbistan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yapımına başlanılan ücretsiz sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. 18 Aralık'ta başlayan başvurulara 3 günde 1000 kişi başvurdu. 



Elbistan Belediyesi’nin dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için başlattığı ücretsiz sosyal konut projesinde başvurular başladı.

Karaelbistan Mahallesi’nde temeli atılarak yapımına başlanan projedeki konutların depreme dayanıklı ve güvenli bir yapı olacağına dikkati çeken Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, toplamda 40 daireyi ücretsiz olarak yapacaklarını söyledi.

Belediye tarafından inşa edilen ücretsiz sosyal konut projesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 18 Aralık’ta başlayan başvuru için kuyruğa girdi.

Elbistanınsesi.com'da yer alan detaylara göre, Karaelbistan Mahallesi’ndeki projeden konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Elbistan Belediyesi’nin yolunu tuttu. Başvuru için istenen evrakları hazırlayan depremzedeler, Beyaz Masa’da yoğunluk oluşturdu. Başvuruların başladığı ilk 3 günde yaklaşık 1000 depremzede vatandaşın talebi kayıt altına alındı.

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat ta sona erecek!

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sosyal konut projesine başvuru yapacaklarda T.C. vatandaşı olmak, 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Elbistan’da ikamet etmek, hanede sadece 2 kişi yaşıyorsa aylık gelirin asgari ücret veya altında olmak, hanede ikamet eden kişi başı gelirin 5 bin TL’den fazla olmamak, 18 yaş ve üstünde olması (Her haneden yalnızca bir müracaat kabul edilecektir), hanede ikamet eden kişilerin üzerine kayıtlı gayrimenkul olmaması (tarımsal nitelikte arsa varsa 5 dönümün altında olması) şartları aranıyor. 

Gazi, şehit yakını ve yetimler ile yüzde 60 ve üzeri engelliler için de yüzde 10’ar kontenjan ayrıldı. Başvuru sonucu kuraya katılmaya hak kazanan kişiler için 15 Mart 2024 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Kura sonucu ücretsiz konut sahibi olmaya hak kazanan kişiler konut devrinde tapu harcını kendileri ödeyecek.

Herkesin başını sokabileceği bir konutu olsun istediklerini söyleyen Mehmet Gürbüz, şöyle devam etti: TOKİ, bir taraftan hak sahibi olan vatandaşlarımız için konut üretirken diğer taraftan da depremi ağır şekilde yaşamış, eşyalarını kaybetmiş, canlarını kaybetmiş ama hak sahibi olamamış vatandaşlarımız vardı. Biz de Elbistan Belediyesi olarak kollarımızı onlar için sıvadık.”

Konutların 80 metrekare ve 2+1 planda olacağını söyleyen Başkan Gürbüz, “Elbistan’da kimse evsiz kalmasın, herkesin bir yuvası olsun düşüncesiyle sosyal konut hamlesi başlattık. 40 daireden oluşan sosyal konut projemizin de bugün temelini atıyoruz. İlk etapta 20 konutun çalışmalarını başlatacağız. Yan yana 2 blok olarak yapıyoruz. Mikro bölgeleme çalışmaları esnasında; projeyi hayata geçirdiğimiz noktanın depremsellik açısından en uygun yerlerden biri olduğunu belirledik. Bu bölgeye zemin+4 kattan oluşan 2 blok yapacağız” dedi. 

Seçim sonrası en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler!

İzmir Dikili'de arsa arazi ve zeytinlik fırsatı!


Geri Dön