Kent Haberleri

Ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyenlere duyurulur! Uygulama 1 Ocak’ta başlıyor!

İstanbullulara uzun süredir yapılan duyurunun son günlerine gelindi. Yeni uygulama 1 Ocak’ta başlayacak. İşte detaylar!İşte merak edilen ayrıntılar…

İstanbul'da resmi tatillerde geçerli olacak olan ücretsiz ulaşımdan yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri faydalanabilecek. İşte merak edilen ayrıntılar…

ÜCRETSİZ ULAŞIMDAN YARARLANABİLİRSİNİZ!

İstanbul’da ücretsiz ulaşımdan yararlanmak isteyenlere duyuruldu. İstanbul'da resmi tatillerde geçerli olacak olan ücretsiz ulaşımdan faydalanabilirsiniz ancak İstanbul kartınızı kişiselleştirirseniz. Bu uygulama 1 Ocak 2023 Pazar günü itibariyle başlayacak.

İstanbul'da resmi tatillerde ücretsiz ulaşımdan yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yaralanabilecek. İstanbulkart Kişiselleştirme içerisinde kapsamında 1 Ocak 2023 itibarıyla aktarma, mesafe bazlı ücret iadesi ve resmî tatillerde ücretsiz ulaşım gibi haklar sadece kişiselleştirilmiş İstanbul kart kullanıcıları için geçerli olacak. 2023 yılının ilk resmi tatili olan 1 Ocak Pazar günü sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine, entegrasyona dahil olan İETT, Metro, Füniküler, Tramvay, Şehir Hatları Vapurları'nda ve toplu taşımaya entegre olan özel deniz motorlarında ulaşım ücretsiz olarak yapılacak.

İstanbullulara özel olan bu haklardan yararlanmak isteyen kullanıcıların da anonim İstanbul kartlarını kişiselleştirmesi gerekecek. Kişiselleştirilmemiş İstanbul kartlar ulaşım ve alışverişlerde kullanılmaya devam edecek ancak İstanbulkart’a özel kampanyalardan faydalanamayacak.

İSTANBULKART KİŞİLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İstanbulkart’ı kişiselleştirebilme yapmak için, www.kisisellestir.istanbul adresindeki form doldurulabilir. İstanbulkart Mobil uygulamasının ana sayfasından "kart ekle" alanındaki yönlendirmeleri okuduktan sonra yönlendirmeleri takip edilerek de kişiselleştirme işlemi yapılabilir. Bu adımların yanı sıra 153 ile iletişime geçilerek kartlarını kolay bir şekilde kişiselleştirme işlemi yapılabilir.

ÖZEL STATÜDEKİ KARTLAR KAMPANYALARDAN YARARLANMAYA DEVAM EDECEK

Kişiselleştirme işlemi yalnızca kırmızı renkli anonim İstanbulkart’a yapılabilecek. Özel statüdeki İstanbul kartlar yani öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü ise kampanyaların tümünden faydalanmaya devam edecek. Kırmızı renkli anonim İstanbul kartlar, biletmatikler ve yetkili noktalar aracılığı ile isteyen herkes tarafından alınabilir ve anında kullanılabilir. Kişiselleştirme işlemi yapmak istemeyen kullanıcılar da anonim İstanbul kartları ile ulaşımdan faydalanmaya devam edebilecek.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ 2023 NE KADAR OLDU?

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi, 2023 yılının zamlı toplu ulaşım tarifesini netliğe kavuştu. Geçtiğimiz hafta yapılan olağan UKOME Aralık ayı toplantısında asgari ücret belirlenmeden yapıldığı için bugün olağanüstü olarak tekrardan toplantı yapıldı.  Yapılan oturumda ortaya sunulan tarife teklifinde artan maliyetlerden dolayı elektronik bilet, minibüs, taksi, taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine ise yüzde 19,95 oranında zam talep edildi. Takside indi-bindi ücretine de yüzde 42 oranında zam uygulandı.

Otomobil alacaklar hemen bakın! Cebinize dost en az yakan benzinli otomobiller açıklandı! İşte detaylar!

Bakan Soylu açıkladı! Bankalarda yeni dönem! Yeniletmeniz gerekiyor yoksa işlem yapılmayacak!

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!