04 / 05 / 2024

Ucube heykel çalıntı çıktı!

Ucube heykel çalıntı çıktı!

Almanyadaki bir parkta 7 yıl önce yapılan ağaç heykelin, bir benzeri de Karsa yapılmıştı. Başta BaşbakanRecep TayyipErdoğan olmak üzere birçok kesimin tepki göstermesi üzerine, ucubenin sonu da Almanyadaki gibi yıkım oldu



Karsta yıkımı süren anıtın yıllar önce Almanyada ağaçtan yapıldığı, ancak bir şeye benzemiyor diye yıkıldığı anlaşıldı.

ALMANYADAKİ AĞAÇ HEYKEL DE KALDIRILDI

Almanyadaki bir parkta 7 yıl önce yapılan ağaç heykelin, bir benzeri de Karsa yapılmıştı. Başta BaşbakanRecep TayyipErdoğan olmak üzere birçok kesimin tepki göstermesi üzerine, ucubenin sonu da Almanyadaki gibi yıkım oldu.

Karsta yapılan ve büyük tartışmalara yol açan ucube heykelin Almanyadan intihal olduğu ortaya çıktı.

Uzun süre Almanyada yaşayan heykeltıraş Mehmet Aksoyun heykelinin aynısı Almanyanın ağaç heykelciliği ile tanınan Nagold şehrinde ortaya çıktı. Nagold şehir parkına 2004 yılında tıpkı ucube gibi iki insan figüründen oluşan bir heykel dikildiği öğrenildi.

BİR ŞEYE BENZEMİYOR!

Alman heykeltıraş Josef Hamberger tarafından yapılan bu heykel geçtiğimiz ay parkta yapılan bir düzenleme sebebiyle yıkıldı. Yüzleşme adını taşıyan heykelin sökülerek başka bir yere nakledilmek istendiği, daha sonra bir şeye benzemediği sebebiyle bundan vazgeçilerek heykelin bir kenara atıldığı öğrenildi. Hâlen yıkımı devam eden ucube heykel, 1 milyon 250 bin liraya malolmuştu.

Türkiye


Geri Dön