27 / 04 / 2024

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Ucuz arsa alıp ev yapmak isteyenlere müjde! 81 ilde çalışmalar başladı: İmarlı hazine arazileri geliyor...

Arsa alıp ev yapmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu. Bu kapsamda devlet arazilerini imara açarak satışa çıkaracak. İşte detaylar...



Evimi arsama yapmak istiyorum diyenlere müjde geldi. Türkiye'de yaşanan konut arz talep dengesizliği içi harekete geçen hükmet devlet arazilerini imara açacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hazine arazilerinin imara açılacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Böylece artan kira ve konut fiyatlarının dengeye oturtulması hedefleniyor. Konut fiyatları ve kiraların artması hükümet, harekete geçirdi. Özellikle İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  gibi Büyükşehirlerdeki konut probleminin çözüme kavuşması bekleniyor. 

Karar'da yer alan detaylara göre, kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjde geldi. Bakan Özhaseki yeni kampanyayı ilan ederek Türkiye genelinde çalışmaların başlayacağını kaydetti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, kendi evinin sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürecek haberi verdi. Bakan Özhaseki, devlet arazilerinde tarama çalışmalarının başladığı ve kısa süre içinde arazilerin imara açılarak satışa çıkarılacağını söyledi. Böylece bu adımınla birlikte ev fiyatlarında da ciddi düşüşe neden olacağını da aktardı.

ARTAN KONUT VE KİRA FİYATLARINA YENİ ÇÖZÜM

Bakan Özhaseki, özellikle büyük şehirlerde yükselişe geçen kira ve konut fiyatlarının ortaya çıkardığı soruna dikkat çekti. Yeni evlenecekler, tayini çıkan memurlar ve öğrenciler gibi birçok kişinin yükselen fiyatlardan dolayı ev sahibi olamadığını kaydeden Özhaseki, bu soruna çözüm bulmak için devlet arazilerinin satışa çıkacağını söyledi.

Fiyatlardaki söz konusu ani artışın nedenlerine de dikkat çeken Bakan Özhaseki, pandemi ve tedarik zincirinin bozulması gibi etkenlerin ev fiyatlarında yükselişe neden olduğuna değindi. Öte yandan Ukrayna savası ve sonrasında gerçekleşen deprem felaketinin de piyasayı etkilediğini aktardı. Söz konusu faktörlerin birleşmesiyle beraber birçok kişinin ev sahibi olamama sorunu yaşadığını anlattı.

Bakan Özhaseki'nin yaptığı açıklama, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yepyeni umut ışığı oldu. Devlet arazilerinin uygun fiyatlar ile satışa çıkarılması, ev fiyatlarının düşmesini ve böylelikle birçok kişinin konut sahibi olmasına olanak sağlayacak gibi duruyor. Öte yandan bu gelişmeler, özellikle büyük şehirlerde yaşanan konut sorununa da çözüm olarak değerlendiriliyor.

Belediye o ilde 21 adet ofis satıyor! İhalesi 9 Ekim'de! 

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il açıkladı: 7.1 büyüklüğünde sallanacak! Uzman isim tsunami de var dedi!

Avrupa'da satılan her 5 arabadan 1'i elektrikli!


Geri Dön