Kent Haberleri

Ucuz bulabiliyorsanız hemen eve alın! Tanesi 55 TL'ye yükseldi, her an yeni zam gelebilir

Vatandaşlar temel gıda ürünlerine ve temel ihtiyaçlara gelen zamlar nedeniyle zor günler yaşıyor. Hepimizin her gün kullanmak zorunda olduğu bir ürüne gelen zam da canları ciddi oranda sıktı. Bu ürünler arasında vazgeçilmez olarak görülen bir ürüne son dönemde gelen zamlar ise vatandaşın belini bükmeye devam ediyor

Türkiye'de enflasyonun hızlı bir şekilde artmasının ardından vatandaşlar temel ihtiyaç ürünlerini bile alırken düşünmeye başladı. Bu ürünler arasında vazgeçilmez olarak görülen bir ürüne son dönemde gelen zamlar ise vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Konuyla ilgili vatandaşları sevindirmeyecek gelişmeler yaşandı. 

Özellikle asgari ücretin belli olmasından sonra pek çok kaleme gelen zamlardan dolayı vatandaşlar haklı olarak şikayetçi. Gelen zamlardan en çok dikkati ise son dönemlerde damacana su fiyatları çekmeye başladı. Tanesinin 55 TL olmasına tepki gösteren vatandaşların şikayetleri büyümeye devam ediyor.

Maaşların artmasıyla birlikte zam furyası yeniden başladı. Vatandaşlar özellikle vatandaşlar damacana su fiyatlarına yapılan zamlara tepki gösteriyor. Gelen zamların durmasını isteyen vatandaşlar, damacanaya tavan fiyat uygulamasının gelmesini istiyor.

Bazı illerde damacana su fiyatlarına gelen fahiş zamlar can yakıyor. Son dönemlerde 35 TL ile 55 TL arasında fiyatları değişen damacana fiyatları bazı illerde 55 TL’den satışa çıkıyor.

Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Arıtma alsak daha mantıklı, uçtu gitti. Bir hafta bile gitmiyor 1 damacana su” derken bir başka vatandaş ise “Müşteriler memnun değil bu fiyatlardan. İster istemez bizim satışlarımıza da yansıyor. Arıyorlar, arıtma taktıklarını söylüyorlar. Bizim müşterilerimizin yüzde 20-25’i arıtmaya döndü” diyerek şikayet ediyor.

UCUZ BULABİLİYORSANIZ ALIN

Bazı su şirketleri yine de bu fiyatın altında satmaya ve indirimli kampanyalar uygulamaya devam ediyor. Vatandaşların bu kampanyalardan faydalanma durumları varsa iyi olabileceği ve suyu daha ucuza almanın önümüzdeki günler için avantaj sağlayabileceği aktarılıyor.