28 / 04 / 2024

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

Türkiye'de artan konut fiyatları, banka konut kredi faizlerindeki yüksek faizlerden sonra ev almak neredeyse imkânsız hale geldi. Gündemde kamu bankalarının 1.20 faizle konut kredisi verileceği iddia ediliyor. İşte detaylar...



Türkiye'de konut arzı talebi karşılayamadığından konut fiyatları büyük oranda zamlandı. Ayrıca Konut kredilerinin yüzde 2,80 oranlarına çıkmasının ardından ev almak git gide zorlaştı. Yükselen kredi faizlerinden sonra Merkez Bankası ve BDDK harekete geçti. Yüksek vadeli ve düşük faizli ev kredisinin ekim ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Takvim'de yer alan detaylara göre, ülkede sosyal konut kampanyaları devam ederken, ilk ev sahibi olmak isteyenler için uygun kredi imkanları da gündem de yerini aldı. Kamu bankaları, yurttaşlara ev sahibi olma imkanlarını gerçekleştirmeleri için finansal destek sağlayacak. 

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının sunulduğu Orta Vadeli Program'da (OVP) konut sektörüne dair önemli mesajlar oldukça dikkat çekmişti. Programda; konut arzının hızla artırılacağı ifade edilirken "Dar gelirli vatandaşların konuta erişim fırsatının artırılacağına" vurgu yapıldı.

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

İLK EVİNİ ALACAKLARA KOLAYLIK

Ayrıca ilk evini alacak kişilere yönelik kredi imkanları da dikkat çekildi. Bu kapsamda "Kamunun uygun şartlarda sağladığı konut kredileri ilk defa konut edinimini destekleyecek, orta ve dar gelirli yurttaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edileceği belirtildi.

YÜZDE 1.20 FAİZ KONUT KREDİSİ

Bu noktada Merkez Bankası ve BDDK'nın çalışmalarının olduğu daha önce yetkililer tarafından duyurulmuştu. İlk evini alacaklar için bir kredi kampanyasının gelmesi bekleniyor. Kampanyaya dair detaylar henüz resmiyet kazanmadı.

Fakat piyasada kamu bankalarının yüzde 1.20 faiz oranı sağlanacağı ve vadeyi 15 seneye çıkaracağı beklentisi gündemde yer alıyor. Kampanyanın sonbaharda hayata geçmesi bekleniyor.

Ucuz fiyata konut almak isteyenlere piyango vurdu! 1.20 faizle konut kredisi geliyor! 

KREDİ MALİYETİ YÜKSELDİ

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 8,5'ten yüzde 25'e yükseltmesiyle kredi faizleri de uçuşa geçti. Yüzde 30'larda bulunan ihtiyaç kredisi faizi yüzde 60'a çıkarıldı.

Söz konusu dönemde konut kredisi faizi yüzde 16'dan yüzde 38'e, taşıt kredisi faizi yüzde 20'lerden yüzde 46'ya, ticari kredi faizi ise yüzde 14'ten yüzde 40'a çıktı.

Gaziantep'te 29 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara son dakika Eylül fırsatı! 

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? Hemen emekli olmak isteyenler bu detaylara dikkat!  


Geri Dön