Ekonomi

Ucuz kasko nasıl yapılır? En uygun kaskoyu nasıl bulurum?

Ucuz kasko özellikle şu dönemde araç sahiplerinin en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir. İşte ucuz kaskoya dair merak edilen detaylar!Yükselen döviz kuru ile birlikte artan araç ve yedek parça fiyatları kasko maliyetlerini bir yıl içinde üç katına çıkardı

Otomobil sahipleri için kasko fiyatları cep yakmaya başladı. Yükselen döviz kuru ile birlikte artan araç ve yedek parça fiyatları kasko maliyetlerini bir yıl içinde üç katına çıkardı. Bu durumda araç sahipleri en ucuz kaskoyu nasıl yaptıracaklarının yollarını arıyor. İşte bu konuda öne çıkan detaylar…

Kasko fiyatları, araç sahiplerinin kanayan yaraları oldu. Sektör yetkilileri gerçekleşen primler ve poliçe bedelleri üzerinden bakıldığında kasko fiyatlarının ortalama yüzde 220 artış olduğunu dile getiriyor.

2019 YILINA GÖRE DÜŞÜŞ YAŞANIYOR

Sigorta şirketleri de kaskodaki artışların yüksek araç fiyatlarından kaynaklandığını ifade ediyor. Ayrıca yetkililer, kaskonun araç fiyatına oranlanmasına göre bakıldığında zaman 2019 yılına göre düşüş olduğunu açıklıyor. Sürücüler artan fiyatlar karşısında kaskoda maliyeti düşürmenin yollarını kara kara arıyor. Peki ucuz kasko nasıl yapılır? En uygun kasko nasıl yapılır?

İşte ucuz kasko yaptırmanın yollarını arayanlara püf noktalar…

Her şeyin içinde olduğu genişletilmiş kaskodan vazgeçilerek dar kasko yaptırılması durumunda kasko ücreti yarı yarıya düşmektedir. Kaskonun teminatları kontrol edilerek çıkarmalar yapılabileceği öneriliyor. Aracınız ile yurtdışına çıktığınız zaman ise karşılaşabileceğiniz hasarlar, terör zararları, afet zararları ve kemirgen hayvan zararları gibi teminatları bölgenize ve durumunuza çıkarılması halinde kasko maliyeti düşmektedir. Öte yandan bir alternatif ise aracınızı sadece çalınma ve pert durumlarına karşı kasko yaptırmak olacaktır. Bu size kasko fiyatında ortalama yüzde 50'ye varan düşüş olanağınız bulunmaktadır.

Yetkili servisler yerine aracınızı sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu tamirhanelere götürdüğünüz zaman ise kasko fiyatında düşüş sağlayabilirsiniz. Aracınızın tamirde kaldığı süreler içim ikame araç hizmetinden vazgeçebilirsiniz. Muafiyetli kasko yaptırmanız zaman fiyatta ciddi bir düşüşler yaşanıyor. Bunun yanı sıra hasar onarım durumunda marka yetkili servisleri tercih etmez bunun yerine sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel tamirhaneleri tercih ederseniz, kaskonun fiyatı yüzde 20 ile 25 düşmektedir. Örnek verirsek, piyasa değeri 500 bin lira aracın kaskosu 10 bin lira gibi bir rakam tutuyorsa, fiyat 7.500 liraya iner.

Yılbaşından önce müjde verildi! Asgari çalışana 3 gün sonra ikramiye yolu gözüktü! İşte detaylar!

SGK’dan faizsiz kredi imkanı! Faizsiz bir şekilde evinize kavuşun! İşte detaylar!

Bakanlık harekete geçti! Marketler ceza yağmuruna tutuldu! Şikayetler akıl alır gibi değil! İşte detaylar!